PGGM • Junior Performance Analist

26 May 2024

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Economics

 • Location

  Utrecht

 • Languages

  Dutch, English

Met het beheren van € 226 miljard heeft én voelt PGGM een grote verantwoordelijkheid. Het gaat tenslotte om de pensioengelden van miljoenen mensen. Geef je carrière een vliegende start bij een vooraanstaande vermogensbeheerder. Join our team!

Jouw rol

Jij bent als performance analist in staat de financiële en duurzaamheidsresultaten van beleggingsportefeuilles van PGGM op een heldere manier te verklaren en uit te leggen aan onze beleggers, het management en aan PFZW. Je verzorgt diverse performance- en attributierapportages voor onze klanten, management en de beleggers. Je hebt kennis van vermogensbeheer en bent in staat om de link te leggen tussen de behaalde rendementen en marktontwikkelingen. Het verbeteren en efficiënter maken van processen is een van de uitdagingen voor ons team, waaraan jij een belangrijke bijdrage gaat leveren. Je bent leergierig en wil het naadje van de kous weten. Je hebt interesse in de duurzaamheid en klimaat en wil met je kennis naast de financiële ook de maatschappelijke bijdrage van onze beleggingen in kaart kunnen brengen. Je denkt mee aan de ontwikkeling van de meet methodes en legt een verband tussen financiële en niet-financiële rendementen. 

Jouw afdeling binnen PGGM

Het Performance Analysis team is onderdeel van de afdeling Performance & Risk Control (P&RC) binnen de Risk & Compliance unit van PGGM. De afdeling heeft 18 medewerkers waarvan 8 het performance team vormen. Het meten van de beleggingsresultaten en het uitvoeren van analyses hierop is de belangrijkste taak van het performance team. Naast de traditionele financiële beleggingsresultaten meet het team ook de maatschappelijke bijdrage van de beleggingen. Denk aan Co2 meeting of impact beleggen. Je werkveld is breed en uitdagend: het team overziet de gehele beleggingsketen vanaf de pensioenverplichtingen via strategisch advies tot portefeuille-implementatie binnen Vermogensbeheer. Als onderdeel van Risk & Compliance werkt het team nauw samen met andere Risk disciplines met als doel om de analyses zo waardevol mogelijk te maken voor de klanten, het management van PGGM en de beleggers.

Jouw achtergrond
 • Klant/ en resultaatgericht, sterke analytische vaardigheden, nauwkeurig, zelfstandig, communicatief vaardig, assertief en een teamplayer.
 • Je bent ambitieus, je bent in staat om te reflecteren op je eigen functioneren en streeft voortdurend naar verbeteringen.
 • WO werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur een kwantitatieve opleiding (econometrie, wiskunde, economie enz).
 • Goede beheersing van de Engelse taal.
 • Affiniteit met data, programmeren en end user tooling zoals Power BI, Phyton, SQL en Microsoft Office.
 • Bereid om een CFA, VBA, CIPM of andere relevante opleiding te volgen.
 • Kennis van en/of affiniteit met beleggingsproducten is een must, werkervaring bij vermogensbeheerder een pré.
 • Inzicht in beleggingsprocessen en –systemen is een pré (met name SimCorp Dimension, Blackrock Aladdin en FactSet).
Wat wij bieden

Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch werkveld. Uitstekende mogelijkheden om zowel onze organisatie als jezelf voortdurend verder vooruit te helpen en te ontwikkelen. Flexibiliteit om de balans tussen werk en privé te bewaken, waarbij we een aantal (vaste) dagen op kantoor werken en een aantal dagen vanuit huis. Binnen het team wordt veel samengewerkt en er hangt een fijne, veilige sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn en bereid is om de ander te helpen. We hebben een hoogwaardig voorwaardenpakket met onder meer uitstekende pensioen- en spaarvoorzieningen, een uitgebreid cafetariaplan en ruime opleidingsmogelijkheden. We hechten aan een open bedrijfscultuur en bieden je werk dat er toe doet. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Meryem el Ajjouri (Campus Recruiter) via 06-51064717 of [email protected]. Wil je eerst een informeel gesprek met één van de teamleden hebben? Je bent van harte welkom voor een virtuele kop koffie. 

Heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze afdeling Corporate Communicatie

Kom jij ons versterken?

Een pre-employmentscreening is standaard onderdeel van onze selectie.