ITDS • Business Consultancy Traineeship

16 June 2024

 • Category

  Traineeship

 • Field

  Management Consulting

Drie maanden intensieve training en dan aan de slag als Business Consultant bij grote (internationale) financiële dienstverleners. Dat is het Business Consultancy Traineeship van ITDS in een notendop. Tijdens jouw betaalde Traineeship bij ITDS kun je rekenen op professionele begeleiding van ervaren collega’s, waardevolle trainingen en uitdagende opdrachten. Samen zorgen we ervoor dat jij het maximale uit jouw potentieel haalt.

Over het Business Consultancy Traineeship

*Het Business Consultancy Traineeship is Nederlandstalig.

Klaar voor de (kick)start? Het Business Consultancy Traineeship rond je af in negen maanden en bestaat uit drie onderdelen.

 • Masterclass (week 1 t/m 5)
  Via workshops en trainingen bereiden we je voor op je carrière als Business Consultant. Je leert alles over digitalisering, de SCRUM-methodiek, data-analyse en de financiële sector. Daarnaast train je jouw consultancy skills en werk je in teamverband aan uitdagende praktijkcases. De Masterclass rond je af met een aantal belangrijke examens.
 • Een stage (week 6 t/m 12)
  De volgende zes weken doe je met een team van collega’s een stageopdracht op het snijvlak van business en technologie voor een gerenommeerde bank of verzekeraar.
 • Het YPP (6 maanden)
  Gefeliciteerd! Je eerste promotie is binnen. Na zes weken stage mag jij jezelf officieel Associate Business Consultant noemen en begin je aan het YPP traject. Tijdens deze fase werk je aan een uitdagend vraagstuk bij één van onze opdrachtgevers. Naast je opdracht blijf je trainingen volgen. Door de combinatie van werken met je Career Counselor, trainingen en opdrachten blijf jij jezelf ontwikkelen als Business Consultant bij ITDS.

Wil je weten hoe jouw voorgangers het BCT hebben ervaren? Irene en Ruud en Michelle en Ludo vertellen je er alles over.

De opdrachten van oud-trainees

Benieuwd wat voor soort opdrachten je kunt gaan doen als trainee bij ITDS? Francis en Robin vertellen je over hun eerste ervaring bij een klant.

Francis“Ik ben begonnen met een data migratie opdracht bij een grote (her)verzekeraar. Het doel van dit project is om inactieve polissen uit verschillende applicaties te migreren naar een interne, generieke archiefoplossing. De eerste paar weken had ik een ondersteunende rol, waarbij ik een ITDS-collega heb geholpen met het afronden van een aantal migraties. Al snel kon ik zijn rol overnemen en kreeg ik de verantwoordelijkheid voor het opstarten en uitvoeren van de volgende migraties. Een leuke en leerzame opdracht waar ik zowel mijn management als technische vaardigheden verder kan ontwikkelen!”

Robin“Na het traineeship kwam ik op opdracht bij een investment bank als Program Management Officer (PMO) en Scrum Master. Binnen mijn afdeling zijn we bezig met het bouwen van een Enterprise Data Warehouse (EDW) om een ‘single source of truth’ binnen de bank te bewerkstelligen, van waaruit we kunnen rapporteren naar de DNB. Naast mijn Scrum Master taken, ondersteun ik de Project Manager met de dagelijkse bezigheden binnen het project. Dit varieert van het updaten van de financials en het aanleveren van presentatiestukken voor onze maandelijkse program board meeting, tot het plannen en voorzitten van meetings met stakeholders en het Product Owner team. Een uitdagend en leerzaam project.”

Dit breng je mee als Business Consultant Trainee
 • Een hbo- of wo-diploma
 • 0 – 2 jaar werkervaring
 • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Een flinke dosis ambitie en leergierigheid
Dit kun je van ons verwachten
 • Een mooie start van jouw carrière samen met jouw mede-trainees bij het beste adviesbureau voor verzekeraars van Nederland (uitgeroepen door Consultancy.nl)!
 • Intensieve coaching en begeleiding door een manager, waardoor jij het maximale uit jezelf kunt halen en je verder kunt ontwikkelen.
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard of €400,- bruto vergoeding. Tussentijds switchen is mogelijk!
 • Maandsalaris (inclusief 8% vakantiegeld en mobiliteitsbudget) van €3.262,- (Jaarsalaris van €39.144).
 • 25 vakantiedagen, waarvan 5 kunnen worden meegenomen naar het volgende kalenderjaar én de optie om 5 vakantiedagen bij te kopen. 
 • De mogelijkheid om een sabbatical te nemen na 3 jaar dienstbetrekking.
 • Iedere maand een borrel, met bijvoorbeeld een inhoudelijke kennissessie, pubquiz of bingo. En natuurlijk luiden we op vrijdagmiddag het weekend in met een borrel op ons kantoor.
 • (Sportieve) bedrijfsuitjes, zoals een jaarlijkse skitrip, de Zandvoort Circuit Run en deelname aan de Amsterdamse bedrijfshockeycompetitie.
 • En natuurlijk een mooie thuisbasis in Amsterdam, een laptop van de zaak, de mogelijkheid om mobiele kosten te declareren en een goede pensioenregeling.
Dit zijn wij

ITDS Business Consultants is een adviesbureau voor financiële dienstverleners. Onze consultants combineren actuele kennis van de banken-, verzekerings- en pensioenwereld met een praktische visie op technologie, wetgeving en digital marketing. Wij geloven in de kracht en waarde van financiële dienstverleners. En zien kansen te over. Dit doen we met 180 collega’s in Nederland en 240 in Polen.

Sinds 2018 vormen wij een zelfstandig onderdeel van Redmore Group, evenals Talent&ProTriple A – Risk Finance en Profourcemet in totaal 1800 hoogopgeleide medewerkers.

We leren je graag kennen!

Ons Business Consultancy Traineeship start op meerdere momenten in het jaar. Heb je vragen? Je kan direct contact opnemen met Campus Recruiter Fleur via +316 29 09 32 15, of stuur een mail naar [email protected]. Solliciteren? Je bent van harte welkom!