Welten • Traineeship Compliance

17 August 2022

 • Category

  Traineeship

 • Location

  's-Hertogenbosch

Ben jij klaar met jouw studie maar wil jij je graag blijven doorontwikkelen? Wil jij jouw juridische kennis direct inzetten en tegelijkertijd ervaring opdoen bij de grote spelers in de financiële sector? Dan is het Traineeship De Nieuwe Compliance Professional van Welten iets voor jou!

Wat ga je doen?

In het traineeship De Nieuwe Compliance Professional kickstart jij jouw juridische carrière in de dynamische wereld van de financiële dienstverlening. Dit traineeship lijkt op ons traineeship De Nieuwe Financieel Professional, maar focust zich echt op legal en compliance uitdagingen en het opkomende vakgebied van CDD. Bekijk hier wat CDD inhoudt.

Als trainee bij Welten ga je werken aan de skills die van jou een waardevolle professional maken. Je werkt bijvoorbeeld aan competenties als samenwerken, probleemoplossend vermogen, zelfsturing en ontwikkeling. Daarnaast werk je aan praktische vaardigheden zoals compliance, pitchen en professionaliteit, klantgesprekken en online interactie, lean en agile werken en data science. Tijdens het traineeship helpt jouw coach je met het uitstippelen van jouw carrièrepad binnen Welten. Samen kiezen jullie de perfecte opdrachten en opleidingen om jouw ambitie te realiseren.

Wat bieden we jou?

 • Een prima startsalaris. Bruto € 2.260 per maand op basis van 40 uur per week, plus een netto maandvergoeding van € 90 en een netto thuiswerkvergoeding van € 25.
 • Financiële zekerheid. Je krijgt een vast contract. Ook als je niet direct bij een opdrachtgever aan de slag kan of tussen opdrachten in zit, word je gewoon doorbetaald.
 • Flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een mobiliteitsbeleid waarbij je zelf kiest welke vergoeding bij jou past (lease, kilometervergoeding of OV).
 • Een persoonlijke coach. Je bent zelf regisseur over jouw carrière bij Welten, maar je kan altijd terecht bij jouw coach.
 • Onbeperkt opleidingen! Onbeperkt opleidingen volgen bij Dukers & Baelemans; van korte cursussen, masterclasses en kennisevents tot duale masteropleidingen.
 • Ruimte voor ontspanning en fun. Zoals Domibo’s, teamuitjes, het Weltenfeest en deelname aan ons vitaliteitsprogramma Welten+.
 • Een open, informele en ongedwongen cultuur. Waarbinnen iedere nieuwe collega zich direct welkom voelt.

Van starter naar professional in 12 maanden

Traineeship De Nieuwe Financieel Professional bestaat uit een leer- en werktraject van 12 maanden. We geven je bij iedere stap wat extra informatie. 

2 weken: Kickoff: Kennismaken en Wft Basis

Het Traineeship start met een kick-off van één dag waarin je kennis maakt met Welten en je mede-trainees. Je krijgt leertips voor het Wft Basis examen en maakt kennis met het competentieprogramma. Na de kick-off ga je twee weken studeren voor Wft Basis en leg je direct het examen af.

1 week: Bootcamp: Trainingsweek in Den Bosch

Na het behalen van je diploma Wft Basis start je met een trainingsweek op de Welten Campus in Den Bosch. Met behulp van een e-assessment bepalen we samen jouw ideale ontwikkelpad. Je gaat verder met de sleutelcompetenties en volgt diverse vaardigheidstrainingen. Natuurlijk denken we tijdens de bootcamp ook aan de ontspanning: er zijn sportieve activiteiten, uitstapjes en borrelavonden in onze Talent Club!

11 maanden: Vakontwikkeling: Je eerste opdracht

Na de bootcamp ga je al snel aan de slag in je eerste opdracht. Je ontwikkelpad wordt verder bepaald aan de hand van je kwaliteiten, voorkeuren en ambities. Ondertussen doorloop je diverse Wft-vervolgopleidingen en werk je verder aan de sleutelcompetenties. 

1+ jaar: Specialiseren: De Nieuwe Financieel Professional

Na één jaar ben je een volwaardige Nieuwe Compliance Professional, gefeliciteerd! Voor je ligt een werkveld met talloze posities en richtingen. Je voert uitdagende opdrachten uit en bent klaar voor de volgende stap in je ontwikkeling. Wat denk je bijvoorbeeld van specialistische opleidingen in de richting van compliance adviseur of CDD Analist? Als het zo ver is kijken we graag hoe we verder kunnen helpen om je ambities te realiseren!

Wanneer zijn wij een match?

 • Je hebt recent je studie HBO of WO Rechten of Criminologie afgerond en twijfelt of je gaat doorstuderen of wil gaan werken.
 • Of je bent al enkele jaren in een andere sector werkzaam en bent van plan een carrièreswitch te maken.
 • Je bent bereid om de vakinhoudelijke opleidingen (Wft’s), die je nodig hebt om als financieel professional te kunnen werken, te behalen.
 • Je vindt het niet erg om een stukje te moeten reizen voor je werk.
 • Je houdt van afwisseling, zowel in je werkzaamheden als in je werkomgeving.
 • En je wil graag een bijdrage leveren aan onze missie; mensen in staat stellen om de juiste financiële keuze te maken op impactvolle momenten.

Waar kom je terecht?

Welten biedt financiële talenten uitdagende opdrachten door het hele land. Samen met jouw coach bespreek je welke opdracht het beste bij jou past.

Interesse?