Welten • Traineeship Business IT

9 August 2022

 • Category

  Traineeship

 • Field

  Finance

 • Location

  's-Hertogenbosch

Ben je (recent) afgestudeerd en heb jij minimaal een hbo-diploma binnen de IT of Economie? Heb jij een gezonde dosis nieuwsgierigheid, houd je van een uitdaging en ook van fun in je werk? Wil jij in de wereld van IT stappen binnen de financiële sector? Start dan nu het Traineeship Business IT!

Wat ga je doen?

Tijdens het traineeship Business IT ontwikkel jij je razendsnel als IT professional in de financiële sector. Jij brengt de business en IT dichter bij elkaar. Je leert over verzekeren, bankieren en het CDD-vakgebied. En je behaalt je Wft Basis, hét diploma om direct aan de slag te kunnen bij onze opdrachtgevers.

Centraal in het traineeship staat de IT en hoe deze aansluit bij de business. Je leert alles over databases, IT architectuur, information security en business analyse. Vervolgens begin jij aan je specialisatie op gebied van data analyse of business analyse. Je haalt hierbij ook ontzettend veel certificeringen: Microsoft Database Fundamentels, Professional Scrum Master I, Lean Yellow Belt en je Microsoft Certified Data Analyst Associate!

Wij zorgen voor een ideale start bij één van onze opdrachtgevers. Met een op maat gemaakt leertraject zorgen wij er samen voor dat jij naar je droombaan toe groeit!

Wat bieden we jou?

 • Een prima startsalaris. Bruto € 2.260 per maand op basis van 40 uur per week, plus een netto maandvergoeding van € 90 en een netto thuiswerkvergoeding van € 25.
 • Financiële zekerheid. Je krijgt een vast contract. Ook als je niet direct bij een opdrachtgever aan de slag kan of tussen opdrachten in zit, word je gewoon doorbetaald.
 • Flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een mobiliteitsbeleid waarbij je zelf kiest welke vergoeding bij jou past (lease, kilometervergoeding of OV).
 • Een persoonlijke People Manager. Je bent zelf regisseur over jouw carrière bij Welten, maar je kan altijd terecht bij jouw People Manager.
 • Onbeperkt opleidingen. Onbeperkt opleidingen volgen bij Dukers & Baelemans; van korte cursussen, masterclasses en kennisevents tot duale masteropleidingen. Je kunt je zowel op softs- als hardskills ontwikkelen.
 • Ruimte voor ontspanning en fun. Zoals Domibo’s, teamuitjes, het Weltenfeest en deelname aan ons vitaliteitsprogramma Welten+.
 • Een open, informele en ongedwongen cultuur. Waarbinnen iedere nieuwe collega zich direct welkom voelt.

Van starter naar professional

Traineeship Business IT bestaat uit een leer- en werktraject van 12 maanden. We geven je bij iedere stap wat extra informatie. Wil je meer informatie dan hieronder staat? Neem dan contact op met Recruiter Dominique!

0 weken: Start traineeship: Kennismaken en Wft Basis

Na jouw kennismakingsgesprek word je uitgenodigd om de capaciteitentest te maken. We kijken of jij razendsnel nieuwe informatie tot je kunt nemen. Tijdens het traineeship ontvang je namelijk veel informatie om je klaar te stomen voor jouw eerste opdracht. Daarnaast maak je een persoonlijkheidstest om de juiste richting te kiezen binnen IT. Voor het traineeship start begin jij al aan je Wft Basis opleiding.

2 weken: Crash Course: Trainingsweken in Den Bosch

Na het behalen van je diploma Wft Basis start je met een trainingsweek op de Welten Campus in Den Bosch. En we gaan de breedte in binnen Business It. Je krijgt trainingen in Scrum, Lean, Business Analyse, ITILv4, Databases, OSI & TCP/IP netwerk principes en security. Je behaalt hier je certificering in Scrum, Lean en SQL. Met behulp van een e-assessment bepalen we samen jouw ideale ontwikkelpad. Je gaat verder met de sleutelcompetenties en volgt diverse vaardigheidstrainingen. Natuurlijk denken we tijdens de bootcamp ook aan de ontspanning: er zijn sportieve activiteiten, uitstapjes en borrelavonden in onze Talent Club!

3-7 weken: Specialisatie: Data Analyse of Business Analyse

We gaan de diepte in met een specialisatie op het gebied van data analyse, business analyse of een op maat gemaakt opleidingsplan voor een specifieke opdrachtgever binnen de IT.

2 maanden: Vakontwikkeling: Business IT Professional

Je gaat in opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Hier breng je jouw opgedane kennis in de praktijk en volg je jouw op maat gemaakte opleidingstraject. De eerste twee à drie maanden maak je kennis met jouw eerste opdracht. Daarna kijk je samen met jouw People Manager hoe je jouw ontwikkelingstempo er in houdt. Samen zorgen we er voor dat jij op de plek komt waar jouw ambitie ligt.

Wanneer zijn wij een match?

 • Je hebt recent je studie (HBO of WO) afgerond en twijfelt of je gaat doorstuderen of wil gaan werken.
 • Of je bent al enkele jaren in een andere sector werkzaam en bent van plan een carrièreswitch te maken.
 • Je bent bereid om de vakinhoudelijke opleidingen (Wft’s), die je nodig hebt om als business IT professional te kunnen werken, te behalen.
 • Je vindt het niet erg om een stukje te moeten reizen voor je werk.
 • Je houdt van afwisseling, zowel in je werkzaamheden als in je werkomgeving.

Waar kom je terecht?

Welten biedt financiële talenten uitdagende opdrachten door het hele land. Samen met jouw People Manager bespreek je welke opdracht het beste bij jou past.

Interesse?