SpendLab • Statements Support: Performance Improvement

2 July 2022

 • Category

  Side Job

 • Field

  All

 • Location

  Amsterdam

Ben jij op zoek naar een flexibele bijbaan naast je studie? Als je meerdere talen beheerst en proactief, resultaatgericht en communicatief vaardig bent, dan is deze bijbaan bij SpendLab perfect voor jou! SpendLab is een jonge, datagedreven organisatie die inkoopkosten reduceert, procesoptimalisaties doorvoert en liquiditeit terugvordert vanuit onverschuldigde betalingen op basis van no cure, no pay.

Wat verwachten wij van jou?

SpendLab is een jonge, dynamische en data gedreven organisatie die zich focust op het identificeren en terugvorderen van o.a. onrechtmatige betalingen. Hoe doen we dat? De data is de basis waarmee we inzichten genereren en ons business model vorm geven. Ons team brengt de kwaliteit van administratieve processen in kaart, rapporteert bevindingen en vordert deze voor en namens haar klanten terug bij de leverancier. Als Projectmedewerker bij de afdeling Statements Support treed jij namens onze klanten telefonisch in contact met leveranciers om openstaande postenlijsten op te vragen. Je vraagt leveranciers naar de status van een eerder verstuurd schriftelijk verzoek (statement) en correspondeert hierover met leveranciers. Daarbij is het belangrijk dat de leveranciersrelatie in acht genomen wordt. Taken o.a.:

 • Administratieve controle op openstaande postenlijsten;
 • Telefonisch incasseren van onterechte betalingen;
 • E-mail correspondentie met leveranciers;
 • Administratieve vastlegging in de systemen.
Hoe ziet jouw profiel eruit?
 • Vereiste talenknobbel: uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van de Duitse, Franse en/of Spaanse taal is een pluspunt;
 • Zakelijke communicatie: je benadert leveranciers vriendelijk en tactvol;
 • Je kunt goed overweg met het Office pakket;
 • Het contract is flexibel, maar doorgaans ben jij minimaal 16 uur per week beschikbaar.
Wat mag je van ons verwachten?

SpendLab is een sterk groeiende organisatie waarin persoonlijke aandacht erg belangrijk is. We bieden je de mogelijkheid om jezelf snel te ontwikkelen in een jong, innoverend en dynamisch bedrijf waarvan je de vrijheid krijgt om zelf mee te denken aan nieuwe ideeën en initiatieven. Werken voor SpendLab PI biedt je de mogelijkheid om je verder te ontplooien, op flexibele tijdstippen, met een goede begeleiding en een leuke vergoeding.   

We vinden het fijn als jij je direct thuis voelt binnen onze organisatie. We starten jouw onboarding daarom met een rondleiding op kantoor, kennismaking met collega´s en een lekkere lunch. Onze bedrijfscultuur is resultaatgericht, collegiaal, open en heeft een hoog no-nonsense gehalte. Je komt terecht in een team van enthousiaste en gemotiveerde collega´s die altijd bereid zijn te helpen in een ongekend goede werksfeer. Met collega’s waar je blij van wordt, (digitale) feesten, pubquizzen en andere teamactiviteiten.

Kom jij ons team versterken?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving of heb je behoefte aan nadere informatie over deze functie, onze organisatie of de mogelijkheden? Neem contact op met Suzanne Heeremans via 06-52696899 of mail naar [email protected]. Een referentiecheck kan onderdeel uitmaken van ons aannamebeleid.