SINCERIUS • (Scriptie) Stagiair Restructuring & Performance Improvement • Study Association Aureus
SINCERIUS

SINCERIUS • (Scriptie) Stagiair Restructuring & Performance Improvement

Category:
Internship, Internship | Thesis
Location:
Amsterdam
contact

Denk jij ook altijd in oplossingen in plaats van problemen? Wij ook! Als je op zoek bent naar een uitdagende baan binnen een team van gedreven mensen die oprecht, pragmatisch en oplossingsgericht zijn, dan zit je bij SINCERIUS op de juiste plek!

 

Ons team Restructuring & Performance Improvement ondersteunt bedrijven in zwaar weer; van operationeel en financieel onderpresteren, inefficiënte organisatieprocessen tot acute geldproblemen. Het doel is om zo snel mogelijk uit die crisissituatie te komen en vanuit een stabiele situatie het bedrijf weer winstgevend te maken en vertrouwen te geven in de toekomst. Hierbij is het essentieel om snel inzicht te krijgen in het complexe speelveld van kansen en risico’s van de verschillende stakeholders zoals de financiers, de aandeelhouders en het bedrijf zelf.

Jouw functie als Stagiair Restructuring & Performance Improvement

Als stagiair ondersteun je het team bij het overnemen van de crisissituatie. Samen met het management ontwikkelen jullie pragmatische oplossingen voor werkkapitaal- en cashproblemen en nemen jullie de communicatie met stakeholders uithanden. Zo kan het management zich blijven focussen op de dagelijkse business terwijl wij aan de slag gaan met de KPI’s, kostenallocatie en scenario analyses en de cashpositie van de klant verbeteren. We geven niet alleen advies, maar implementeren het ook. Onze opdracht is geslaagd als onze klant een betere cashpositie heeft en betere marges.

Uiteraard zijn analytische skills belangrijk, maar nog belangrijker zijn je people skills. Wij komen in tijden van crisis, altijd een lastige situatie. Je moet kunnen leiden, je niet van de wijs laten brengen, je eigen mening vormen en die zo uitdragen dat je anderen overtuigd meeneemt in je verhaal. Je komt met creatieve oplossingen, bent kritisch en communiceert met alle organisatieniveaus bij de klant; van de werkvloer tot de CEO, aandeelhouder of financier.

Jouw kritische blik is belangrijk

Bij SINCERIUS ga je vanaf dag één mee naar de klant en werk je vanuit locatie. Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie. Daarom vragen we bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op, hoe zou jij het aanpakken? We laten je stoeien met de financiële gegevens en bedrijfsprocessen en nemen je bevindingen vervolgens samen met je door. Zo leer je het snelst.

Je steile leercurve

We werken in compacte teams en zijn altijd erg betrokken bij jouw groei en ontwikkeling. En van die hoge betrokkenheid profiteert niet alleen de klant, maar ook jij. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door intensief samen te werken met onze ervaren en gedreven partners, managers en consultants. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen!

Een op maat gemaakt opleidingsprogramma

Kom je na je stage bij ons in dienst, dan krijgen je ontwikkeling en groei een extra boost door ons opleidingsprogramma. Een op maat samengesteld programma waar jouw persoonlijke leerdoelen centraal staan. Die leerdoelen bepaal je zelf. We helpen je om ze te identificeren en te formuleren en ze met behulp van je collega’s, een externe coach of praktische trainingen te halen. Daarnaast word je de eerst 2 maanden aan een buddy gekoppeld die jou de eerste training on-the-job geeft en bij wie je met al je vragen terecht kan.

 

Wie ben jij?

 • Je bent in de afrondende fase van je WO Master (Technische) Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of een andere studie waar je leert over (operationele) bedrijfsprocessen;
 • Je bent fulltime beschikbaar;
 • Je bent sociaal vaardig, je hebt interesse voor de operatie en voor de mensen erachter.
 • Je bent handig met Excel en PowerPoint;
 • Vrienden omschrijven je als kritisch, maar oprecht;
 • Je durft je uit te spreken, de discussie aan te gaan en kunt je taalgebruik aanpassen aan de mensen waar je mee spreekt;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega en staat stevig in je schoenen.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn SINCERIUS, een veelzijdige financiële en operationele adviesorganisatie op het gebied van Transaction Services, Restructuring & Performance Improvement Services en Business Insight.

Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, betrokkenheid, ondernemerschap en plezier.

 • Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog en we werken hard;
 • We communiceren open, toegankelijk en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We zeggen waar het op staat. We voelen ons betrokken bij de klant en zetten ons voor de volle 100% in;
 • We zijn in staat om met een efficiënte inzet, snel tot de kern door te dringen;
 • We nemen initiatief en denken mee. We hebben de energie om altijd snel en goed te reageren met een oplossingsgerichte mentaliteit. Dat verwacht de klant en dat verwachten we van elkaar;
 • Uiteraard ondernemen we ook regelmatig activiteiten met het hele team. Hierdoor heerst er een open en ontspannen sfeer op kantoor.

 

Wat bieden wij?

 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden;
 • De mogelijkheid tot een dienstverband na je stage;
 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten;
 • Een stagevergoeding van €750,- per maand;
 • Een betrokken begeleider waar je terecht kunt met al je vragen;
 • Feedback waar je wat aan hebt en
 • Kans om op meerdere vlakken bij te dragen aan de verdere groei van SINCERIUS.

 

Are you getting the full picture?

Solliciteer dan nu via werkenbijsincerius.nl! Je sollicitatie kun je richten aan Eveline Pernoud (HR Director). Je vindt daar ook onze contactopties zoals e-mail, telefoon, whats’app.

Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie? Neem dan contact op met Floris van Beek (Manager) via vanbeek@sincerius.nl. Hij vertelt je graag meer over deze stage.