RSM • Consultant Duurzaamheid

26 May 2024

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Management Consulting

 • Location

  Hoofddorp

 • Languages

  Dutch

Korte omschrijving

Passie voor duurzaamheid en wil je een actieve rol spelen voor een duurzame toekomst? We zijn op zoek naar gedreven consultants zoals jij om ons team te versterken!

Dit is jouw functie

In deze functie werk je nauw samen met onze klanten, die zowel in Nederland als internationaal opereren. Je adviseert hen over duurzaamheidskwesties en helpt hen bij het ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën. Je gebruikt jouw expertise om onze klanten te ondersteunen in hun streven om duurzamer te worden. Je zult ook betrokken zijn bij het beoordelen van de duurzaamheidsprestaties van onze klanten en het identificeren van gebieden waar verbeteringen kunnen worden aangebracht. Daarnaast help je onze klanten bij het navigeren door de complexe regelgeving op het gebied van duurzaamheid.

Dit is jouw team

Je komt te werken binnen de Business Consulting tak van RSM Nederland, een team van ongeveer 40 business consultants. Wij zijn koplopers binnen het internationale netwerk van RSM op gebieden als Duurzaamheid, Technology en Innovatie. Wij hebben ons ontwikkeld tot Thought Leader binnen deze sector en onze praktische aanpak helpt bedrijven een verschil te maken.

Het thema van Duurzaamheid is onderhevig aan continue verandering en daarom zijn wij als team niet alleen bezig met wat er vandaag speelt maar vooral ook wat gaat er relevant zijn voor onze klanten morgen. We zijn voortdurend bezig met innovatieve ontwikkelingen en passen deze toe op de situaties van onze klanten. Onze klantenportefeuille bestaat uit grote MKB-bedrijven en internationaal opererende bedrijven. Binnen de context van Duurzaamheid helpen wij onze klanten op gebieden zoals gedrag en cultuur, technologie en strategieontwikkeling. 

Dit is jouw werkplek

RSM Hoofddorp bevindt zich in het moderne en duurzame kantoorpand Pharos. Gemakkelijk te bereiken vanuit omliggende steden, met parkeervoorzieningen en het NS station Hoofddorp pal naast onze voordeur. In Hoofddorp werk je samen met ongeveer 150 collega’s. Je vindt hier de collega’s van HR, Marketing, Compliance, Accountancy, Tax en ons internationale Business Consulting team.

Dit is jouw profiel

Voor de verdere ontwikkeling van ons team breng jij de volgende zaken mee:

 • We verwachten dat jij relevante kennis en ervaring hebt op het gebied van ESG en duurzaamheid zoals de SFDR, EU Taxonomie, NFRD) en de CSRD.
 • Een afgerond Bachelor- of masterdiploma in financiën, boekhouding, economie, bedrijfskunde, duurzaamheid, milieuwetenschappen of een verwant vakgebied
 • 2-4 jaar ervaring in consultancy of duurzaamheid
 • Ervaring met projectmanagement en het leiden van teams in een snelle en dynamische adviesomgeving
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels is essentieel, en beheersing van andere talen is een pré
Dit bieden wij jou

Young Professionals
Bij RSM leer je snel, ontwikkel je je snel en geef je zelf richting aan je carrière. We bieden je een uitdagende, motiverende omgeving waarin je je optimaal kunt ontwikkelen. RSM beschikt over de dynamiek van een snel groeiend bedrijf, heeft de diversiteit en kwaliteit van eigen professionals hoog in het vaandel en kent een goede werksfeer. Daarnaast bieden we je goede (arbeids)voorwaarden, waaronder:

 • Hybride werken: Je hebt de mogelijkheid om het werken op kantoor af te wisselen met thuiswerken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: Je krijgt van ons een Individueel Keuzebudget (IKB), mobiliteitsregeling, vitaliteitsbudget en pensioenregeling.
 • Ontwikkelmogelijkheden: Je krijgt bij ons de kans om continu te blijven groeien via onze jaarlijkse RSM Academy en onze online leeromgeving. Wij bieden een goede studieregeling en de mogelijkheid tot het volgen van vaktechnische opleidingen en soft skills-trainingen.
 • Evenementen: We organiseren jaarlijks een zomerfeest, wintersport en onze WOW-dag voor nieuwe collega’s.
 • Onboarding: Wij  zorgen voor een goede start van jouw nieuwe baan. Zo word jij door onze innovatieve en persoonlijke onboarding app al meegenomen in onze organisatie voorafgaand aan jouw eerste werkdag.
Geïnteresseerd?

Solliciteren, meer informatie of vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Joris Hemmes, onze Senior Corporate Recruiter:
Contactpersoon: Joris Hemmes
Telefoon: 06 82 06 80 00
E-mail: [email protected]

Als je bij ons solliciteert

Om bij ons te solliciteren vragen wij allerlei informatie, zoals je geboortedatum, opleidingsniveau en werkervaring. Je zet deze gegevens bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief of curriculum vitae. Als wij jou niet in dienst nemen, verwijderen wij al deze gegevens uiterlijk vier weken na afloop van de sollicitatieprocedure en bewaren we ze als je wel bij ons in dienst komt. Als we jou niet aannemen, kunnen we je vragen of we je gegevens langer mogen bewaren. Bijvoorbeeld omdat er op een later tijdstip misschien een andere baan voor jou vrij komt. Als je ons toestemming geeft, bewaren we jouw sollicitatiegegevens maximaal een jaar na afloop van de sollicitatieprocedure. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure vragen wij, in het kader van onze kernwaarden onafhankelijk en integer, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG)*. Daarnaast doen wij een Google achtergrondcheck. De kosten van de VOG worden door ons vergoed. Bewaar daarvoor wel de originele bon. Meer informatie over de VOG kun je vinden op www.rijksoverheid.nl.