PwC | Consultant Financial Services • Study Association Aureus
PwC

PwC | Consultant Financial Services

Category:
Fulltime
Field:
Consulting, Finance
Location:
Amsterdam
contact

Consultant Financial Services

Aan de slag gaan als consultant bij een wereldwijde kennisorganisatie met toonaangevende klanten is de ideale start van je carrière. Je wordt uitgedaagd jezelf te overtreffen en je bent breed inzetbaar. Dit vraagt veel van je, maar dit doe je niet alleen. We besteden veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Zowel on the job als door verschillende (soft skills) trainingen, waardoor je je kunt ontwikkelen in je eigen vakgebied en je optimaal kunt leren van elkaars expertise.

Wie ben je?

Bij Consulting helpen we bedrijven, overheden en instellingen bij transformatieprocessen die onder meer ontstaan als gevolg van strategische vernieuwingen, wet- en regelgeving, businessmodellen of informatiesystemen. Als Consultant bij PwC geef je je carrière een vliegende start. Je wilt je verder ontplooien, je opgedane kennis delen, je netwerk uitbreiden en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

 • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten, bij voorkeur Finance, (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde. Als je een andere studieachtergrond hebt, maar aantoonbare affiniteit met de financiële sector, komen we ook graag met je in contact.
 • Je hebt 0-2 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent analytisch sterk, nieuwsgierig en vindt het leuk om in multidisciplinaire teams te werken. Tegelijkertijd kun je goed zelfstandig werken.
 • Je bent in staat kritisch te denken en vindt het leuk om op een praktische manier steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen.
 • Je bent sociaal, ambitieus en zeer gemotiveerd om verder te leren.
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je hebt affiniteit met Excel (pré).

Hoe ziet je werk eruit?

Je helpt onze klanten bij het beheerst realiseren van hun strategie en met het omgaan met wet-  en regelgeving. Bijvoorbeeld door risicomanagement te integreren met performance management, risicomanagement in te bedden in de planning- en controlcyclus, of een cultuur van ethisch en risicobewustzijn te stimuleren.

Wij helpen onze klanten met het vertalen van hun strategie naar concrete uitvoering. We ondersteunen hen met het grip krijgen op hun organisatie en het inzichtelijk maken van de prestaties door de juiste management informatie naar boven te halen. Je werkt als consultant bijvoorbeeld mee aan een doorlichting van de financiële functie, strategische kostenbesparingstrajecten, ondersteuning bieden op het voldoen aan wet- en regelgeving, het ontwikkelen van managementinformatie of het verbeteren en implementeren van financiële processen en systemen.

Je start tijdens je eerste jaar op grote wet- en regelgeving gedreven projecten die het vertrouwen in de financiële sector vergroten en complexe problemen voor onze klanten oplossen. Je lost elke dag uitdagende puzzels op over financiële producten en krijgt inzicht in de toepassing en werking van deze producten. Je speelt een belangrijke rol in de analyse en beoordeling van complexe vraagstukken en calculaties.

Wat bieden we je?

Jouw carrière is wat het is: van jou. j bepaalt. Wíj bieden je de kansen. Op uitdagend werk dat er toe doet. Om het maximale uit jezelf te halen. Om mee te bouwen aan het vertrouwen in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan het oplossen van belangrijke problemen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s.

Als je bij PwC gaat werken, ben je verzekerd van diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

 • Je wordt onderdeel van een toonaangevende, internationale adviesorganisatie.
 • Je krijgt de mogelijkheid mee te werken aan het oplossen van een relevant maatschappelijk probleem.
 • Je maakt deel uit van een multi-competence team, waardoor je eenvoudig kan kennismaken met alles wat PwC doet.
 • Je krijgt intensieve opleidings-, ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden in theorie en praktijk.
 • Je krijgt een persoonlijke coach, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om jouw doelen te verwezenlijken.
 • Je krijgt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere een deels premievrij pensioen en 32 vakantiedagen.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature Consultant Financial Services valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, wet- en regelgeving, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten van je bachelor- en masteropleiding indient, ontvang je binnen twee weken bericht over je sollicitatie. De deadline om te solliciteren is 19 februari 2017.

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

Romaana Bharos
+31 (0)88 – 792 35 30
romaana.bharos@nl.pwc.com