PwC • Internship Technology and Control

31 January 2023

 • Category

  Internship | Thesis

 • Field

  Digital Business and Innovation

 • Location

  Amsterdam

Afstudeerstage Technology and Control 

Wil jij je masterthesis schrijven in samenwerking met een organisatie die jou kan begeleiden in onderwerpen op het snijvlak van business en IT? Kom dan afstuderen bij PwC en maak kennis met Technology and Control! We laten je graag zien wat we allemaal te bieden hebben tijdens je stage bij ons. Bij het Technology and Control team werken professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende type marktsectoren en het managen van risico’s in een digitaliserende omgeving. Onze coaches kunnen jou (virtueel) begeleiden op een breed scala aan onderwerpen. Interessante onderwerpen waar wij momenteel mee bezig zijn Control and Process Automation, Risk Control Frameworks, Risk Culture, Digital Transformation, Agile, SOX compliance of andere IT-gerelateerde regelgeving en Data Analytics. 

Zit jouw onderwerp er niet tussen? Geen probleem, we gaan hier graag met jou over in gesprek! 

Dit ga je doen  

Jouw belangrijkste bezigheid is het schrijven van jouw scriptie of afstudeeropdracht. Als afstudeerstagiair(e) krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Uiteraard kan je al je verplichtingen blijven volgen tijdens je stage. Een scriptiestage bij PwC biedt je zowel vakinhoudelijke begeleiding als praktijkervaring. 

Naast het schrijven van je scriptie is het ook mogelijk mee te werken. Je kunt meewerken met  (virtuele) klantopdrachten, waar wij ons bezig houden met organisatievraagstukken op het gebied control en process automation, data analytics, risk control frameworks, risk strategy and IT compliance en internal controls. Onze klanten variëren van lokale spelers tot grote beursgenoteerde multinationals in verschillende marktsectoren. 

Hierin herken jij jezelf  

Je bent een talentvolle en ambitieuze student die nieuwsgierig is naar de nieuwste ontwikkelingen binnen Technology & Control. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen. Je ziet deze afstudeerstage als een opstap naar een baan bij PwC.  

 • Je zit in de laatste fase van je master Information Management, Innovation Management, Technische Bedrijfskunde, Business Administration of een ander IT georiënteerde studie; 
 • Of je volgt een master variant van Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie, maar hebt affiniteit met bedrijfs- en IT-processen; 
 • Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar (minimaal 3 dagen per week, dit kun je flexibel indelen.  
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands; 

Over PwC  

Door de open cultuur en ruimtes heb je veel contact met alle collega’s. Je zult hierdoor merken dat jouw ondersteuning binnen de groep niet beperkt blijft tot alleen jouw begeleider. Andere collega’s staan je ook graag bij wanneer je vragen hebt of tegen problemen aanloopt. Doordat je omringd bent door professionals die veel verschillende klanten bedienen, heb je volop mogelijkheden om jouw kennis, theorieën en conclusies aan de praktijk te toetsen. 

Floor de Jonge, oud-studente Management of Technology aan de TU Delft, studeerde in 2021 bij ons af en is nu gestart als Associate in PwC: “Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar de benodigde IT-componenten voor een transitie in de gezondheidszorg. Bij PwC kreeg ik een scriptiebegeleider die mij in contact bracht met collega’s en klanten die hier dagelijks mee bezig zijn. Deze interviews waren zeer waardevol voor mijn scriptie. Tijdens mijn stage kreeg ik alle ruimte om te werken aan mijn onderzoek, maar er waren ook zeker mogelijkheden om PwC beter te leren kennen. Er werden (online) activiteiten georganiseerd en kon meelopen met de dagelijkse adviesopdrachten. Zo heb ik veel collega’s kunnen ontmoeten en de gezellige laagdrempelige cultuur van PwC kunnen ontdekken. Na een geslaagde stageperiode was ik dan ook enorm enthousiast dat ik een aanbod kreeg om te starten als Associate binnen PwC!” 

Dit bieden wij  

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Als je bij PwC als stagiair aan de slag gaat, krijg je een goede indruk van de praktijk en heb je toegang tot kennis en databronnen die doorgaans niet op de universiteit aanwezig zijn. Je maakt onderdeel uit van een ambitieus team, gespecialiseerd in verschillende type klanten.  

 • Je krijgt een professional uit de praktijk als persoonlijke begeleider toegewezen, die je begeleidt in je scriptietraject, samen met jou brainstormt over je onderwerp en aanpak, en ervoor zorgt dat je het brede netwerk van PwC kan gebruiken om je data bij elkaar te krijgen; 
 • Je krijgt de kans PwC van binnenuit te leren kennen, als een mogelijk toekomstige werkgever; 
 • Een open werksfeer, grote en hechte groep mede stagiairs, teamevents en een energieke bedrijfscultuur; 
 • Naast het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht mag je (virtueel) meekijken bij klantopdrachten. Zo zie je met eigen ogen hoe onze professionals bedrijfsprocessen evalueren, bedrijfsmaatregelen toetsen en advies geven over proces-, IT- en beheersvraagstukken; 
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding en laptop van PwC.

Aan de slag bij PwC 


Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Klik op de rode knop en solliciteer direct! 

Na je sollicitatie:  

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox. 
 • Sluiten jouw kwalificaties aan bij deze afstudeerstage? Dan nemen we binnen twee weken contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek. 
 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment in. Afhankelijk van de uitslag ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure. 

Wil je graag meer inhoudelijke informatie over de Afstudeerstage Technology and Control bij PwC? Dat kan! Harm Sterk staat je graag te woord via telefoon, mail of WhatsApp.  

Harm Sterk, Senior Talent Acquisition Specialist, +31638759473, [email protected]