PwC • Digital Assurance Traineeship

3 June 2023

  • Category

    Traineeship

  • Field

    Accounting and Control

  • Location

    Amsterdam

Dat de wereld om ons heen verandert, daar kan niets of niemand meer omheen. En dat wij als PwC klanten helpen op het gebied van digitale transformaties, klinkt je wellicht ook niet onbekend. Maar wat voor jou interessanter is: hoe ga jij om met innovatie en digitalisering? Dat is wat voorop staat in het Digital Assurance Traineeship. Dit traineeship is een uniek en intensief tweejarig trainingsprogramma dat draait om de innovatie en de digitale transformatie van onze eigen dienstverlening: Assurance en Audit.

Wat doen wij?

Het unieke aan dit traineeship is dat je dé auditor wordt van de toekomst. Je ontwikkelt je vakinhoudelijk door een groot deel van de tijd bezig te zijn met de financiële of IT Audit en het volgen van een post master RA of in geval van IT, audit RE. Dit stel je samen met je coach op in een opleidingsplan dat past bij jouw persoonlijke ambities.
Tegelijkertijd focus jij je op innovatie en kijk je naar het werk als proces die je vanuit een innovatieve bril bekijkt zodat je deze verder kunt digitaliseren.

Je krijgt trainingen om je digitale skills te upgraden en leert werken in programma’s als Power BI en Alteryx voor visualisaties, en Python om te programmeren. Je staat er gelukkig niet alleen voor, samen met je medetrainees en andere collega’s werk je de komende 2 jaar intensief samen.

Wie ben jij?

Je hebt een achtergrond in Accountancy of Information Science/ Data Science. Afhankelijk van je achtergrond start je  in de Audit Track of in de Tech Track en ga je je bezighouden jaarrekeningcontrole werkzaamheden of IT audits. Het traineeship is bedoeld voor kandidaten die het leuk vinden om zich, naast hun vakinhoudelijke achtergrond, bezig te houden met innovatie en digitalisering en daarmee een breder pad willen bewandelen. Naast je vakinhoudelijke kennis wil jij je gaan ontwikkelen op het gebied van digitale innovaties met aandacht voor het behouden van digitale veiligheid en zekerheid.

Digital Assurance Traineeship in Tracks

Het traineeship bestaat uit twee tracks, de keuze voor jouw track bepalen we samen met jou, afhankelijk van je achtergrond. Periodiek komen de trainees van beide tracks samen waarin er trainingen worden gevolgd maar ook voor Peer group learning om van elkaar te blijven leren. Daarnaast volgen beide tracks gezamenlijke digital trainingen naast de reguliere trainingen vanuit The Associate Academy.

De Audit Track

De Audit Track

In een jaar werk je ongeveer 60% van de tijd in de reguliere audit en voer je controlewerkzaamheden uit. In de overige tijd werk je aan projecten bij de klant en interne projecten gericht op digitale innovaties. In de projecten voor een klant werk je nauw samen met Digital Accelerators, dit zijn ervaren collega’s die gespecialiseerd zijn in digitale innovatie, en jou graag verder helpen met je digitale ontwikkeling.
Je kunt in de Audit Track denken aan werkzaamheden als: het verbeteren van werkzaamheden door Workflows op te zetten in Alteryx en door bijvoorbeeld te werken met eenvoudige IT systemen om het werk voor ons zelf en collega’s op het gebied van Risk Assurance te vergemakkelijken.
De Audit Track kun je volgen op een van onze volgende kantoren: Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven.

De Tech Track

De Tech Track

In een jaar werk je ongeveer 65% procent van de tijd aan IT Auditwerkzaamheden, de overige tijd ben je bezig met innovatie- die je ook gelijk uitvoert bij klanten in een rol als consultant. Jouw digital skills worden dus gelijk in praktijk gebracht. Ook in de Tech Track werk je nauw samen met de Digital Accelerators.
De Tech Track kun je volgen op ons hoofdkantoor in Amsterdam.