PwC • Consultant Technology, publieke sector

3 June 2023

 • Field

  All

 • Location

  Amsterdam

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Van de overheid wordt verwacht dat dienstverlening richting burger en bedrijfsleven effectief en klantgericht plaatsvindt, met toepassing van moderne technologie. State-of-the-art softwareoplossingen, Data analytics, IoT en AI helpen veel van onze klanten adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij. Wendbaarheid om (pro-)actief in te kunnen spelen op deze ontwikkelingen vraagt in de praktijk veel van partijen. PwC adviseert en ondersteunt klanten bij deze ontwikkelingen met diepgaande kennis van en ervaring met technologie en een breed pallet aan aanverwante dienstverlening. 

Kenmerkend voor de werkzaamheden van ons Public Sector team is een multidisciplinaire aanpak, veelal gecombineerd met onze BXT-werkwijze. Transformaties vragen om meer dan alleen strategisch of technologisch advies. Échte veranderingen, met maximale meerwaarde uit technologie, vragen een integrale benadering. Deze benadering kent in onze aanpak drie pijlers: Business, eXperience en Technology (BXT). Onze technologie consultants bekijken technologische uitdagingen vanuit al deze perspectieven en komen samen met onze klanten tot transformaties en innovaties die invulling geven aan de maatschappelijke verwachtingen.

​Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde universitaire Masteropleiding in een veld gerelateerd aan informatie management, business of technology.
 • Je hebt affiniteit met of ervaring in de publieke sector.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Affectie met technologie. Bij voorkeur ervaring in de vorm van bijbanen, stages, keuze voor vakken etc.
 • Je herkent je in termen als: gedreven, assertief, ondernemend en proactief

Wat ga je doen?

De ontwikkelingsprogramma’s die wij aanbieden zorgen ervoor dat je als starter alle facetten van onze dienstverlening en de diversiteit van onze klanten leert kennen. Werken bij PwC betekent continu leren en ervaring opdoen in uitdagende en impactvolle projecten, van het implementeren van een transformatiestrategie tot het aanpakken van bijbehorende organisatieverandering, van het analyseren van processen en systemen tot advisering over het gebruik van innovatieve toepassingen. Dit doe je vanuit multidisciplinaire teams, waarbij vanuit relevante perspectieven collega’s met de noodzakelijke vakkennis en ervaring worden betrokken, om invulling te geven aan de vraagstukken van onze klanten. Uitgangspunt, en kenmerkend voor onze bedrijfscultuur, is dat de ervaren collega’s een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van onze starters; als carrière coach, inhoudelijke kennisbaak en sparringpartner.

Bij welke klanten ga je dit doen?

Vanuit PwC zijn wij van mening dat het als starter belangrijk is breed ervaring op te doen, bij verschillende typen organisaties. Zo werk je aan, voor adviseurs, belangrijke competenties als organisatiesensitiviteit en stakeholdermanagement. Bij ons maak je onderdeel uit van een team professionals dat grote, complexe, impactvolle opdrachten veelal voor de Rijksoverheid uitvoert op gebied van technologie. Op deze manier helpen wij onze klanten met het bereiken van hun doelstellingen en leveren wij onze bijdrage aan de maatschappij van morgen. Als consultant help je onze klanten in de publieke sector om te gaan met de uitdagingen in de snel digitaliserende wereld.

Wat bieden wij?

 • Je bent onderdeel van het Globe – PwC Europe Consulting trainee programma. Een 2-jarig programma met een deel verplichte trainingen en optionele trainingen/opleiding naar keuze, passend bij je ontwikkeling als consultant en het technology vakgebied
 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop en iPhone.
 • 32 vakantiedagen per jaar;
 • Gezellige (virtuele) events met collega’s.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, sluit je aan bij het profiel en herken je je in onze purpose en waarden? Dan ontvangen we graag je sollicitatie met de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijsten van je Bachelor en Master.

Binnen twee weken hoor je van ons of we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en, zo ja, hoe we deze verloopt. Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Gabriella Brusse via [email protected]