PWC • Consultant Finance, financiële sector

16 June 2024

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Finance

 • Location

  Amsterdam

 • Languages

  Dutch

Wil jij afwisseling in je werk, projecten doen bij toonaangevende financiële instellingen, werken in een dynamisch team en de kans krijgen om je eigen ontwikkeling en carrière te bepalen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Hebben organisaties in de toekomst nog een financiële afdeling zoals we die vandaag kennen? Onze klanten staan voor interessante uitdagingen. Banken moeten overleven in turbulente tijden van politieke onzekerheid, concurreren met nieuwe bedrijfsmodellen, vooroplopen in het digitale tijdperk en focussen op duurzaamheid. Hoe kunnen ze voldoen aan complexe wet- en regelgeving, repareren ze hun data en halen ze inzichten uit geavanceerde analyses? Verzekeraars & pensioenfondsen ondervinden concurrentie van disruptieve startups, InsurTech en veeleisende klanten. Hoe vinden ze ervaren professionals, kiezen ze de juiste technologieën, kunnen ze voldoen aan regelgeving en tegelijkertijd de kosten verminderen en wat betekent agile werken binnen de verzekerings- en pensioensector? Help jij onze klanten met navigeren in een multidisciplinaire omgeving, het implementeren van omvangrijke finance transformaties en met voorbereiden op een nieuwe toekomst?

Wat je gaat doen

Ons Finance Consulting team helpt de CFO nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden. Wat betekent sustainability voor de financiële afdeling? Hoe kan Finance een vertrouwde adviseur van de business worden? Wat is de impact van digitalisatie op de toekomstige organisatie? Hoe gaat de continu groeiende hoeveelheid aan regelgeving geïmplementeerd worden?

Als Finance Associate ben je onderdeel van een snelgroeiend enthousiast Finance team dat zich richt op de Financiële Sector. In afwisselende en multidisciplinaire projectteams ga jij onder andere banken, verzekeraars en pensioenfondsen helpen hun financiële functie te verbeteren. Samen met je collega’s adviseer je klanten die de top van de financiële sector vormen, zowel in Nederland als internationaal.

Je helpt onze klanten met vraagstukken op het gebied van sustainable finance, future of finance, strategische kostenbesparing, het verbeteren van managementinformatie, het optimaliseren van financiële processen en het managen van actuele regelgeving, nieuwe technologieën, digitalisatie en verandermanagement. 

Wat heb je nodig

Als Consultant binnen het Finance team wil je je carrière een vliegende start geven, veel leren, je netwerk uitbreiden en het beste uit jezelf en collega’s halen.

 • Je hebt affiniteit met Finance en een afgeronde Master op het gebied van Finance, Economie, Bedrijfskunde of een andere relevante studieachtergrond
 • Je hebt de ambitie om kennis op te doen in de financiële sector: Banken, Verzekeraars of pensioenfondsen
 • Je weet impact te maken, bent analytisch sterk en vindt het leuk om in wisselende multidisciplinaire teams te werken
 • Je bent sociaal, ambitieus, leergierig en werkt graag samen
 • Je hebt sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels
Wat wij je bieden

Jouw carrière is van jou, en wij bieden je kansen om het maximale uit jezelf te halen. Daarbij word je intensief begeleid en er is ruimte voor jouw ambitie en persoonlijke keuzes. We bieden afwisselende werkzaamheden bij vooraanstaande klanten. Je hebt toegang tot een wereldwijd netwerk en deelt je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied en andere disciplines. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving met leuke collega’s. Als consultant maak je de eerste twee jaar onderdeel uit van het GLOBE programma. In dit GLOBE programma krijg je een scala aan trainingen gericht op de benodigde consulting skills en soft skills. Het GLOBE programma volg je met zowel Nederlandse als Europese startende consultants, waarbij de trainingen plaatsvinden in binnen- en buitenland.  We bieden je daarom het volgende:

 • Vele trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, zoals: (geef hier voorbeelden van trainingen die collega’s in jouw BU volgen);
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 750,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto/auto regeling, laptop en iPhone; 
 • 30 vakantiedagen per jaar; 
 • Gezellige (virtuele) events met collega’s, zoals: borrels, samen koken en andere activiteiten.  
Solliciteer nu!

Heb je interesse, sluit je aan bij het profiel en herken je je in onze purpose en waarden? Dan ontvangen we graag je sollicitatie met de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijsten van je Bachelor en Master.

Binnen twee weken hoor je van ons we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en, zo ja, hoe we deze verloopt. Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Gabriella Brusse via [email protected]