PwC • Associate – Financial Services – Risk & Regulatory

6 December 2022

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Accounting and Control

 • Location

  Amsterdam

Associate and Regulatory

PwC’s Risk and Regulatory (“R&R”) team van de business unit Broader Assurance Services (“BAS”) adviseert de financiële sector (bijv. banken en verzekeraars) en niet-financiële ondernemingen op het gebied van risicomanagement, (financiële) regelgeving en financieel toezicht. We zijn een multidisciplinair team met achtergrond variërend van accounting, finance en financieel recht tot econometrie en natuurkunde.

Om de succesvolle groei van ons team voort te zetten, zijn we op zoek naar collega’s die zich willen specialiseren op dit vlak. Als onderdeel van de R&R team, zal jouw focus zijn op advieswerkzaamheden rondom complexe risico’s en regulatoire vraagstukken.

Dit ga je doen 

Je wordt onderdeel van een internationaal en inclusief team, waarbij je wordt betrokken bij het gehele proces: vanaf het eerste contact met de klant tot en met het moment van opdracht afronding. Je werkt in teamverband nauw met klanten samen. Als Associate bij R&R ben je betrokken bij het adviseren van klanten over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van risicomanagement, (financiële) regelgeving en financieel toezicht, denk hierbij aan de kapitaalvereisten voor banken (o.m. vanuit de CRR, CRD, Basel), prudentieel toezicht (vanuit de Wft, EBA, ECB, DNB) en sustainability regulation & reporting (bijv. de SFDR).

Zijn de adviesopdrachten voor klanten heel divers, onder meer advisering bij de implementatie van nieuwe regelgeving, advisering over de interpretatie van regelgeving, advisering bij het bepalen van de impact van nieuwe regelgeving dan wel van bestaande regelgeving op nieuwe producten en adviseren bij fusies en overnames.

Zul je ook actief betrokken worden bij business development, denk hierbij aan het organiseren van seminars over nieuwe regelgeving.

Hier herken jij jezelf in

Je bent op zoek naar een uitdagende functie in de financiële sector. Je wilt groeien, relaties opbouwen, impact maken en het maximale uit jezelf en je collega’s halen. Verder ben je een teamplayer die goed kan samenwerken in een internationaal en inclusief team en zorgt voor een prettige werksfeer. Ook kan je goed onder druk presteren en je bent gecommitteerd om deadlines te halen. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Tot slot heb je een masterdiploma in economie/rechten/bedrijfsadministratie/wiskunde/econometrie, of een gerelateerde studieachtergrond.

Dit bieden wij

We geloven in de kracht van een inclusieve cultuur en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. We bieden je toegang tot het wereldwijde PwC netwerk, waarin je jouw kennis, ideeën en vragen kunt uitwisselen met ervaren professionals op accounting, prudentiële wet-en regelgeving, ESG (environment, social, governance), modelling, data analyse en tooling. Daarnaast bieden wij:

 • Veel trainingen en cursussen die bijdragen aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, zoals: RA, RC, FRM en CFA. Maar ook soft skill trainingen zoals persoonlijke leiderschap.   
 • Een passend salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden, waaronder een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 1.000,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness en noise cancelling headphones;
 • Compleet ingerichte, ergonomische thuiswerkplek met een tweede beeldscherm;
 • Maandelijkse internetvergoeding;
 • Een leaseauto
 • Laptop en iPhone; 
 • 30 vakantiedagen per jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding
 • Hybride werken bij de klant, thuis en op kantoor;
 • De mogelijkheid om je binnen reguliere werktijden in te zetten voor Corporate Responsibility, verschillende netwerken, diversiteit, innovatie en/of recruitment;
 • Leuke informele activiteiten, zoals: borrels, een kerstgala en een skiweekend.

Aan de slag bij PwC


Ben je enthousiast? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief, en cv waaruit blijkt waarom jij bij uitstek geschikt bent voor deze functie. Klik op de rode knop en solliciteer direct!

Na je sollicitatie: 

 • Ontvang je meteen een bevestiging in je inbox.
 • Binnen twee weken nemen we contact met je op voor een kort kennismakingsgesprek.
 • Iedereen enthousiast? Dan plannen we een online assessment in. Afhankelijk van de uitslag ontvang je een uitnodiging voor een eerste interview. Klik hier voor meer informatie over de sollicitatieprocedure.
   

Bij vragen over of interesse in deze vacature Associate Risk & Regulatory, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Recruiter Harm Sterk staat je graag te woord via telefoon, email of Whatsapp.

E: [email protected]
M: +31 638759473