PWC • Bachelor Traineeship • Study Association Aureus
PwC

PWC • Bachelor Traineeship

Category:
Traineeship
Field:
Accounting and Control
Location:
Amsterdam
contact

Als je als bachelor, met een financiële studie op zak, start bij PwC volg je ons driejarig opleidingsprogramma; hét bachelor traineeship. We leiden je in de eerste drie jaar op tot een breed inzetbare professional met kennis op diverse werkterreinen, processen en producten binnen Audit Support. In deze periode ontwikkel je jezelf en ontdek je waar je passies en drijfveren liggen. We bieden je een intensief trainingsprogramma dat niet alleen zit op het ontwikkelen van technische vaardigheden maar nadrukkelijk ook op de ontwikkeling van andere competenties zoals persoonlijk leiderschap en communicatieve vaardigheden.

Na een intensieve onboarding week start je binnen één van de verschillende disciplines binnen Audit Support en staan werkervaring opdoen en leren centraal. Periodiek kom je met je peers uit het traineeship samen voor coaching, intervisie en cursussen. Zo leer je van elkaar middels coaching en feedback en doorloop je een steile leercurve. Daarnaast heb je samen met je coach veelvuldig overleg over jouw werkzaamheden en staat learning on the job centraal.

Wat biedt het bachelor traineeship jou?

We bieden je een kickstart van je carrière met een uitdagend carrièrepad waar we samen met jou je volgende stappen bepalen, je nieuwe competenties kunt ontwikkelen en de verschillende facetten binnen Audit Support kunt ontdekken.

  • Werken op interessante grote (internationale) klanten en hierbij het maatschappelijk belang dienen;
  • Ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten door binnen 2 jaar leiding te kunnen geven aan kleine tot middelgrote teams;
  • Ontwikkelen van specialistische kennis op het gebied van financiële bedrijfsprocessen en projectmanagement;
  • Het opbouwen van relevante specialistische kennis in sectoren zoals Financial Services en Publieke Sector;
  • Een uitgebreid learning en development programma dat zich richt op jouw startende carrière en hoe je die richting wilt geven naar de toekomst toe.

Voorafgaand aan het traineeship maak je samen de keuze welke richting je verder wilt ontwikkelen. Ontwikkel jij je verder binnen het Competence Center of binnen één van de Centers of Excellence? Lees hieronder welke mogelijkheden wij kunnen bieden.

Competence Center

Binnen het Competence Center worden de meer gestandaardiseerde werkzaamheden met een zekere mate van oordeelsvorming uitgevoerd voor verschillende type (gerenommeerde) klanten in diverse sectoren (bijvoorbeeld banken, beurs en niet beurgenoteerde ondernemingen of de gezondheidszorg) waar we de praktijk ondersteunen bij bijvoorbeeld subsidies en payroll controles. Het is een dynamische omgeving waar je veel contact en interactie hebt met onze internationale Competence Centers en met verschillende klanten en teams. In het Competence Center werk je vanuit ons kantoor in Amsterdam. Zo leer je in een korte tijd veel verschillende klanten, processen en mensen kennen.

Centers of Excellence

Binnen de Centers of Excellence ondersteunen wij teams en klanten op meer specialistische onderdelen en vervullen wij een expert rol voor grotere klantengroepen. In deze rol houd je je bezig met specifieke onderdelen binnen de jaarrekeningcontrole van onze klanten binnen domeinen als Financial Services, Public Sector, Control Testing en Projectmanagement Ondersteuning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld subsidiecontroles voor woningcorporaties en onderwijsinstellingen of de financiële verantwoording voor pensioenfondsen. Daarnaast houden wij ons ook bezig met support op het vlak van projectmanagement waarbij wij teams en klanten ondersteunen met hun projectcontrol. In het Center of Excellence werk je zowel bij de klant als op ons kantoor.

Financial Services

Binnen de Financial Services ben je verantwoordelijk voor de financiële verantwoording van banken, verzekeraars, pensioenfondsen, vastgoed en Asset & Wealth management.

Public Sector

Binnen de public sector ben je verantwoordelijk voor de kostenverantwoording van lokale overheid, gezondheidszorg, onderwijs, woningcorporaties en rijksoverheden.

Control Testing

Binnen Control Testing ben je verantwoordelijk voor uiteenlopende audit/it gerelateerde vraagstukken bij grote multinationals. Onderwerpen zoals SOX Testing en ISAE 3402 komen aanbod.

Projectmanagement Ondersteuning

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het bewaken, controleren en optimaliseren van het proces. Je werkt nauw samen met controleteams en draagt zorg voor o.a. de planning, budget en communicatie tussen alle stakeholders. Als projectmanager ben je veelal werkzaam bij de klant.

Solliciteer nu!

In vijf stappen naar een plaats in het bachelor traineeship.

Stap 1. Online sollicitatie

Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO BSc studie op het gebied van Accountancy, Bedrijfseconomie, Management, Economie en Recht (MER) of Financial Services Management én belangstelling om vanaf september 2018 in te stromen in het bachelor traineeship bij PwC in Amsterdam? Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment

Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.Stap 3. Telefonisch interview recruiter

In een eerste telefonische kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.Stap 4. Diepte interview

Het diepte interview heb je met een iemand uit onze assurance-praktijk waarin je aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.Stap 5. Aanbod

Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als starter binnen het bachelor traineeship bij PwC.

Voor veel gestelde vragen, contact met een recruiter en/of je gelijk aan melden voor dit traineeship, klik hier.