PwC • Afstudeerstage Organisational Transformation (Operations), Commerciële sector • Study Association Aureus
PwC

PwC • Afstudeerstage Organisational Transformation (Operations), Commerciële sector

Sub Field:
Dutch, Language
contact

Ben jij bezig met een organisatie-gerichte Master binnen bijvoorbeeld Bedrijfskunde? Wil jij je scriptie schrijven op onderwerpen waarmee een wereldwijd opererend adviesbedrijf haar klanten adviseert? Dan hebben we het perfecte stageprogramma voor jou.

Binnen dit stageprogramma kom je terecht bij het team Organisational Transformation dat binnen Operations commerciële en industriële klanten adviseert. Je zal je scriptie schrijven op onderwerpen die ons team bezighoudt, en ondertussen een kijkje kunnen nemen in onze klanten en ons advieswerk.

Tijdens de stage wordt je gekoppeld aan een supervisor / buddy uit ons team, die je wegwijs maakt en begeleidt. Voor je scriptie krijg je toegang tot alle informatiebronnen vanuit PwC, om nog een stap verder te komen dan wat je universiteit je biedt. Bovendien is een succesvolle stage dikwijls een goede eerste stap op weg naar verdere carrièremogelijkheden binnen PwC!

Wie ben je?

 • We zoeken stagiaires die proactief aan de slag kunnen, hun eigen opdracht goed kunnen vormgeven, en die problemen die de klant wakker houden willen oplossen;
 • We zoeken mensen die nieuwsgierig van aard zijn, kritisch en geïnteresseerd in ontwikkelingen in hoe organisaties zich vormen, structureren en samenwerken;
 • Je bent communicatief sterk en kunt je bevindingen goed op papier zetten en presenteren;
 • Je vindt het leuk om met een team problemen praktisch en creatief op te lossen;
 • Je volgt een Master aan de universiteit in de richting van Bedrijfskunde (bijv. Organisation Design & Development);
 • Je hebt uitstekende studieresultaten en/of relevante extra-curriculaire activiteiten op je CV staan;
 • Je bent fulltime beschikbaar voor 5-6 maanden, omdat we je de kans bieden het schrijven van je scriptie te combineren met het opdoen van ervaring binnen ons team.

Hoe ziet je werk eruit?

Het Organisational Transformation team lost een diversiteit van problemen op bij klanten die in ontwikkeling zijn. We helpen ze in de transformatie door een optimaal organisatieontwerp met ze te maken, waarin processen soepel verlopen en verantwoordelijkheden duidelijk zijn. We maken organisaties reactiever op hun omgeving, meer gericht op hun klant, en digitaler. We bieden jou de kans om een kijkje te nemen in onze keuken, maar met name om je afstudeerscriptie te schrijven. Je zal zelf een onderzoeksvoorstel schrijven, waarin we willen weten wat je onderwerp is, wat de academische relevantie is, welke business waarde dit brengt aan PwC en/of haar klanten, en wat je aanpak is.

Een voorbeeld onderwerp waar wij ons voor interesseren betreft nieuwe organisatiemodellen. De wereld verandert snel en organisaties passen zich aan. Zo veranderen ze vaak van het verkopen van producten naar het aanbieden van services, vaak in vorm van abonnementen (bijvoorbeeld Netflix, Spotify, Swapfiets). Ook de medewerkers veranderen: in plaats van focussen op het verkrijgen van een goede plaats in de hiërarchie met zicht op een ‘corner office’, zoeken medewerkers meer flexibiliteit en multi-functionele samenwerking waarin het informele netwerk belangrijker wordt dan de formele organisatiestructuren. De flexibeler en meer fluïde organisaties die hieruit voorkomen, zoeken nieuwe vormen van governance: agile ‘squads’ vormen zich rond een purpose en werken samen aan ‘user stories’, en ‘cirkels’ in ‘holocracies’ vormen zich rond taken. De formele structuur van een organisatie beweegt daarin meer naar de achtergrond en krijgt een faciliterende rol. Een mooie vraag voor jou kan zijn: wat voor type organisatiemodellen zien we? Wat zijn hun eigenschappen op verschillende aspecten (bijv. structuur, governance, processen, innovatie, mensen)? Hoe verschillen deze van elkaar? Wat voor voorbeeld organisaties zien we in de markt die nieuwe organisatiemodellen ontwikkelen?

Wat bieden we?

Bij PwC werk je in een inspirerende professionele omgeving waar er veel aandacht is voor jouw ontwikkeling, met een goede balans tussen werk en privéleven. We bieden onder andere:

 • Een persoonlijke coach, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om je doelen te verwezenlijken;
 • Een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven;
 • Gevarieerd werk in een prettige en collegiale sfeer waarbij er een goede combinatie zal zijn tussen inhoudelijke – en procesmatige uitdagingen;
 • Een super leuk team!

Je zal onderdeel worden van het ‘Organisational Transformation’ team in PwC Advisory. We zijn een divers en ambitieus team dat ‘works hard en plays hard’. Het team focust zich o.a. op organisatie- en procesontwerp in grote transformaties in de commerciële en industriële sector. Een van onze teamgenoten zal je helpen in het formuleren van je onderzoeksvraag, het bepalen van de aanpak, zal je gidsen tijdens de uitvoer, en zal je werk reviewen. Andere teamgenoten zullen met je samenwerken om jouw bevindingen te vertalen naar praktische toepasbaarheid. We zijn enthousiast om je te begroeten en met je samen te werken!

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en sluit je aan bij het profiel? Wij ontvangen graag de volgende documenten:

 • CV;
 • Motivatiebrief;
 • Cijferlijsten van je middelbare school, Bachelor en Master.

Binnen twee weken hoor je van ons we samen met jou doorgaan met de sollicitatieprocedure en zo ja hoe we dit gaan doen. Heb je in de tussentijd nog vragen? Schakel dan met Gabriella Brusse, onze recruiter via gabriella.brusse@pwc.com; 088 792 23 55