PWC • Afstudeerstage Consulting Defensie & Veiligheid

7 June 2023

 • Category

  Internship | Thesis

 • Field

  Management Consulting

 • Location

  Amsterdam

Wil jij in een multidisciplinair team bijdragen aan defensie en veiligheid van Nederland? En de publieke sector te helpen bij de realisatie van organisatorische transformaties, onderzoek en kapitaalintensieve projecten? Vind je het inspirerend om het veiligheidsecosysteem tot in de haarvaten te leren kennen en daarnaast waardevolle consultancy vaardigheden op te doen? Dan is een stage binnen het Operations Defensie & Veiligheid team binnen PwC’s Publieke Sector Consulting iets voor jou!

Hoe ziet het werk eruit?

Van visie naar strategie en executie in het veiligheidsdomein, dat is ons werk. Wij adviseren organisaties in het veiligheids- en defensiedomein bij tal van vraagstukken. Denk aan kapitaalintensieve (investerings)projecten op het gebied van vastgoed, materieel, I(C)T en security, verbetering binnen de primaire- en ondersteunende processen, organisatie-inrichting en het toekomstbestendig maken van de organisaties en hun professionals. Daarnaast verrichten wij (onder andere beleidsmatig) onderzoek voor onze klanten op tal van onderwerpen. Voorbeelden van opdrachten die wij doen zijn het ondersteunen van het ministerie van Defensie bij het inkopen van grote (wapen)systemen: de vliegtuigen, voertuigen en boten van Defensie. Als ook het ondersteunen bij de inrichting van de (bedrijfsvoerings)organisatie en gedragsveranderingen die nodig zijn voor de defensieorganisatie van de toekomst. Bekijk onze website om een beeld te krijgen van ons werk, luister deze podcast op BNR of lees deze blog

Het team

Wij zijn een geweldig team dat verwachtingen overtreft en een platform is waar individuen elkaar laten schitteren. Het team bestaat uit gedreveadviseurs die een hart hebben voor de publieke sector en speciaal voor defensie en veiligheid, en die zich willen inzetten voor maatschappelijk relevante opdrachten. Met studies als internationale betrekkingen, sociale geografie, maar ook lucht- en ruimtevaarttechniek en rechten, hebben we diverse invalshoeken waarmee we onze opdrachten benaderen én waarmee we van elkaar leren. Wij zijn een hechte, energieke groep met een zeer sterk teamgevoel waardoor men altijd klaar staat voor elkaar. 

Wie ben jij?  

Je bent een ambitieuze en getalenteerde student met affiniteit of interesse in system engineering en financieel logistieke analyses zoals levensduurkosten-analyses. Je wilt jezelf verder ontplooien, een bijdrage leveren aan maatschappelijke relevante thema’s en het beste uit jezelf en collega’s halen. Daarnaast werk je graag in een team, ben je enthousiast en oprecht gemotiveerd om onze klanten en collega’s verder te helpen. Dit doe je met een gezonde dosis humor. Verder:

 • Je bent in de afstudeerfase van je academische master in een technische richting, zoals: wiskunde, econometrie, natuurkunde, lucht- en ruimtevaarttechniek of informatica;
 • Je bent analytisch zeer sterk, je bent pragmatisch, flexibel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je vindt het leuk om op een praktische en creatieve manier steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen;
 • Je vindt het stimulerend om opdrachten met grote maatschappelijke impact te doen met aanspreekpunten op hoog niveau binnen de klantorganisatie;
 • Je spreekt en schrijft vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal.
Hoe ziet je stage eruit?

Je werkt ongeveer de helft van de week samen in kleine teams bij de klant waarbij je on the job wordt gecoacht door ervaren collega’s en zo maximaal kunt leren. De andere helft van de week kun je besteden aan je afstudeeronderzoek (een andere verhouding is in overleg ook mogelijk). Het onderwerp van dit onderzoek vindt in overleg met PwC plaats. PwC levert zoveel mogelijk de benodigde tools, connecties en eventueel de data die nodig zijn voor het succesvol uitvoeren van het onderzoek.

Het defensie team is een hechte groep met een zeer sterk teamgevoel waarbinnen we door de diversiteit in onze groep elke dag weer ook van elkaar leren. Het team is onderdeel van de publieke consulting praktijk van PwC. Deze groep bestaat uit ongeveer 120 professionals die actief zijn in het publieke domein.  Alle public sector adviseurs hebben hart voor de publieke sector en willen zich inzetten voor maatschappelijk relevante opdrachten. Het team werkt aan inspirerende opdrachten in binnen- en buitenland.

Wat bieden we je?

Bij PwC leg je de basis voor de rest van je loopbaan. Als stagiair werk je in een jong, dynamisch en multidisciplinair team, waarbij groei centraal staat. Je werk is erg gevarieerd en afhankelijk van de opdracht, de klant en de specialisten in het team. Je kunt rekenen op uitstekende stagevoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw ervaringen en flexibel meewerken en afstuderen. Bovendien bieden we je:

 • Een competitieve stagevergoeding;
 • Veel coaching en oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • Een open werksfeer, waarbij je veel kunt oefenen met feedback geven en ontvangen;
 • Een kennisorganisatie waarbij je zowel kunt leren van, als uitgroeien tot, een top specialist;
 • Flexibel werken;
 • Teamevents;
 • Een laptop .

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, opgericht in 1849. Door verschillende fusies zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Digital Technology, Assurance, Tax en Advisory. Wij bedienen een breed scala aan sectoren en klanten. Wij hebben 284.000 mensen in dienst, verdeeld over 155 landen. Bij PwC Nederland werken in totaal ruim 5.800 mensen. Ons bestaansrecht en onze purpose is ‘building trust in society en solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden – Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible – centraal staan. Meer achtergrondinformatie over ons vind je op onze website. 

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en voldoe je aan alle functie-eisen?  Bekijk hier onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via de button ‘Solliciteren’.

We ontvangen graag de volgende documenten vóór 26 oktober 2021:

 • Motivatiebrief;
 • CV;
 • Cijferlijst(en) Bachelor en Master.​

Heb je vragen? Bel of mail ons gerust en neem contact op met onze recruiter Norbert Broekman ([email protected]). We nemen binnen twee weken na je sollicitatie contact met je op.