PGGM • Stage Public Affairs

27 May 2024

 • Category

  Stage

 • Field

  All

Ben jij opzoek naar een interessante stageplek waar je de praktijk direct kan ervaren? Solliciteer dan voor een stage bij Public Affairs bij PGGM!

Jouw rol

De afdeling Public Affairs van PGGM staat altijd open voor een enthousiaste, nieuwsgierige en maatschappelijk gedreven stagiair. Bij Public Affairs bieden we je een plek waar je de praktijk kunt ervaren. Dat doen we in de vorm van een meewerkstage, waarbij je het team ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden en mogelijkheden krijt tot het zelfstandig oppakken van projecten. Je leert daarmee zowel de organisatie PGGM kennen als het interne en externe stakeholdernetwerk. Vanaf september 2022 hebben we weer ruimte voor een stagiair. Een duur van 6 maanden is zowel voor jou als stagiair als voor ons wenselijk.

Jouw afdeling binnen PGGM

PGGM

In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 246 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld. PGGM is een toonaangevende uitvoeringsorganisatie op het gebied van pensioen en vermogensbeheer. Een van de speerpunten van PGGM voor de komende jaren is het zorg- en welzijnsdossier en de arbeidsmarktvraagstukken die daar spelen. De ontwikkelingen rondom het nieuwe Pensioenakkoord en Verantwoord Beleggen zoals Duurzame Financiering maken dat je bij Public Affairs de meest actuele dossiers te pakken hebt. Past je stageopdracht hierbij? Ga vrijblijvend met ons het gesprek aan.

Public Affairs

Public Affairs maakt deel uit van het bredere vakgebied Corporate Communicatie. Dit vakgebied bestaat uit 10 mensen en is verantwoordelijk voor de profilering en reputatie van PGGM. Het Public Affairs team bestaat uit 3 mensen die actief zijn in zowel Den Haag als Brussel.

Jouw achtergrond

Ben jij de stagiair de we zoeken en wil jij je bezighouden met actuele vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, zorg en welzijn, de arbeidsmarkt en pensioen?

 • Je doet een op het moment een hbo of universitaire opleiding (eind bachelor of master) in de richting van European Studies, Bestuurskunde, Sustainable Business and Innovation, Policy & Politics, Communicatiewetenschappen of een andere studie gerelateerd aan Public Affairs of Communicatie;
 • Je hebt affiniteit met Public Affairs en/of Corporate Communicatie;
 • Je vindt politiek niet saai!;
 • Je bent nieuwsgierig, enthousiast en maatschappelijk gedreven;
 • Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid om je opdracht tot een goed einde te brengen;
 • Je vindt het leuk om hands-on mee te draaien in het team.
Wat wij bieden

PGGM Public Affairs biedt een interessante stageplek waar je de praktijk direct kan ervaren. We bieden je een intern én extern netwerk van experts om je bevindingen van je stageopdracht te kunnen toetsen en uit te vragen. Je draait mee in een professioneel Public Affairs team waar een diversiteit van actuele politieke dossiers langskomt. PGGM is een prettige werkgever, waarbij het thuiswerken goed wordt gefaciliteerd. Een passende stagevergoeding hoort hierbij.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Inez Crolla (Campus Recruiter) via 06-83240801 of [email protected].