PGGM • Junior Modelvalidator

15 July 2024

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Economics

 • Location

  Amsterdam

 • Languages

  Dutch

Jouw rol

We hebben binnen PGGM een gaaf nieuw team: het Modelvalidatieteam. En voor dit team zijn we op zoek naar een junior modelvalidator. In deze rol draag je bij aan goed, efficiënt en robuust modelrisicomanagement voor PGGM en samen met jouw collega’s valideer jij de modellen. Je adviseert de business en modelontwikkelaars over modelontwikkeling en modelbeheer. Jij hebt plezier in het op professionele wijze analyseren van modellen en weet hier goed de sterke kanten en verbeterpunten van te noemen. Je draagt eraan bij dat de modellen die binnen PGGM gebruikt worden, voldoen aan de standaarden die PGGM hieraan stelt.

Natuurlijk ben je communicatief sterk en ga je discussies met modelontwikkelaars, modelgebruikers of andere belanghebbenden niet uit de weg. Daarnaast verzorg je de rapportage over de uitgevoerde validaties en de modelrisico’s die hierdoor in beeld komen. Dit pak jij op zowel een kwantitatieve als een kwalitatieve manier op. Jij bent in staat om je complexe materie eigen te maken en weet deze zo uit te leggen dat iedereen het begrijpt.

Deze functie geeft je de gelegenheid om veel te leren over een scala aan modellen (waaronder vermogensbeheer-, pensioenbeheer-, actuariële en ALM-modellen) en een groot netwerk binnen PGGM op te bouwen. Omdat het team Modelvalidatie een klein team is, krijg jij veel ruimte en verantwoordelijkheid om concreet bij te dragen aan verbeteringen bij PGGM.

Jouw afdeling binnen PGGM

Het Modelvalidatieteam is een relatief nieuw team binnen Risk. Deze afdeling met 4 medewerkers geldt als autoriteit op het gebied van modelrisico. Het team heeft als kerntaak het controleren of modellen presteren zoals ze zouden moeten met als resultaat dat het modelrisico goed wordt beheerst. Het team stimuleert best-in-class risicomanagement binnen PGGM en start constructieve discussies bij onze klanten, management en modelbeheerders.

Jouw achtergrond
 • Afgeronde WO-opleiding in Economie/Finance of een meer kwantitatieve richting;
 • Bij voorkeur aangevuld met FRM/CFA/VBA/AAG of de bereidheid om verder te leren;
 • Analytisch sterk, teamspeler en nauwkeurig met oog voor detail;
 • Verantwoordelijk, onafhankelijk, en communicatief;
 • Affiniteit met pensioenen, financiële instrumenten en/of financiële markten;
 • Kennis van programmeertalen zoals VBA, Python en/of SQL is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Wat wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen, elkaar uitdagen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur. Ons moderne en marktconforme arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat ertoe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Meryem el Ajjouri (Campus Recruiter) via 06-51064717 of [email protected]. Wil je eerst een informeel gesprek met één van de teamleden hebben? Je bent van harte welkom voor een virtuele kop koffie.