NEWCRAFT | SEO & Content Marketing Traineeship • Study Association Aureus
NEWCRAFT

NEWCRAFT | SEO & Content Marketing Traineeship

Category:
Traineeship
Field:
Marketing
Location:
Amsterdam
contact

SEO & Content Marketing Traineeship:

Werken bij NEWCRAFT betekent pionieren en innoveren: geen brug is te ver voor ons. Vernieuwing is noodzakelijk om onze klanten te helpen in een digitale versnelling. Ontdekken en resultaten halen staan centraal in dit traineeship, zodat jij het maximale uit jezelf kunt halen.

Durf jij het verschil te maken voor grote bekende merken?

SEO & Contentmarketing is dé discipline waar de markt om schreeuwt. En wat is nou een betere plek om de fijne kneepjes van het vak te leren dan een dynamische omgeving met alleen maar vakidioten? Precies, bij NEWCRAFT!

 

Waar kun jij sowieso op rekenen?

  • Bootcamp: in 6 weken leer je alles over customer journeys, keyword analyses, visibility, traffic potentie, linkbuilding: you name it (waar je overigens gewoon voor wordt betaald).
  • Trainingen: iedere week een jaar lang en gegeven door de beste ‘blackbelts’ uit de business. Je leert presenteren, schrijven voor het web en hoe je sites technisch optimaliseert. Kortom, alles wat je nodig hebt om in no time expert te worden.
  • Behalen van certificaten: onder andere voor Google Analytics en Screaming Frog.
  • Breng je kennis in de praktijk bij verschillende klanten zoals Gall & Gall, Douwe Egberts en Aegon. Je draagt direct bij aan het verbeteren van de online vindbaarheid van grote bekende merken in de organische zoekresultaten.
  • Gezelligheid! Zoals tijdens de jaarlijkse skitrip, VrijMiBo’s, uitgebreide lunches en talloze andere activiteiten.

 

Sander Tamaëla is 15 jaar SEO blackbelt voor grote internationale merken:                                    

“SEO is veel meer dan een paar plugins in WordPress installeren. Bij NEWCRAFT leer je hardcore SEO: je duikt de diepte in. Met alleen content kom je er namelijk niet. Van mij leer je de allernieuwste feiten over structured data, Voice, AMP, mobile first en HTTP-headers en nog veel meer. Natuurlijk leer je ook de basis van HTML, CSS en JavaScript.”

 

Hoe ziet een typische dag van een trainee eruit?

“Bij binnenkomst drink je koffie samen met collega’s voordat je de mail checkt. Om de dag te beginnen schrijf je content over biologische wijnen, want je hebt ontdekt dat daar steeds meer op gezocht wordt. Het stuk zet je strategisch in op de website, zodat het bijdraagt aan een verbeterde online vindbaarheid van de opdrachtgever.

Wanneer de ochtend op zijn eind loopt, is het voor iedereen lunchtijd. De lange bar staat vol verse en gezonde producten. Gelukkig is er ook een pak chocoladevlokken te vinden!

Voordat de training na de lunch begint, heb je nog even tijd om met een mede-trainee te tafeltennissen. Vandaag leer je in een training de basics van HTML en hoe je kunt programmeren.

 

What’s next?

Je kijkt in de agenda van je Macbook: team meeting. Je bespreekt met je collega’s kort de nieuwe activiteiten en resultaten met betrekking tot posities en traffic op verschillende keywords. Daarna aan de slag met het technisch optimaliseren van de website want je ziet nog een paar quick wins.

De tijd vliegt voorbij, want dan is het alweer tijd voor de VrijMiBo! Deze vrijdag presenteert een spreker een case uit de praktijk. Daarna worden pizza’s bezorgd en drink je een biertje om de week af te sluiten.”

 

Wat breng je mee?

  • Een HBO of WO graad in – bij voorkeur – Marketing, Bedrijfskunde, Communicatie of Commerciële Economie in the pocket. Maar vooral affiniteit voor dit vakgebied.
  • Een hart voor digitaal, data en technologie met aantoonbare interesse in SEO of Contentmarketing
  • Spreekt en schrijft vloeiend Nederlands
  • Je hebt ons DNA: je bent enthousiast, sociaal en een echte winnaar. Je werkt zelfstandig, maar hebt ook een teamspirit.
  • Last but not least: je bent commercieel gedreven en ziet waar kansen liggen

 

Solliciteer hier