KPMG • Meeloopstage Strategy & Operations • Study Association Aureus
KPMG

KPMG • Meeloopstage Strategy & Operations

Category:
Internship
Field:
Entrepreneurship, Management Consulting
Location:
Amstelveen
contact

Meeloopstage Strategy & Operations – Public Sector

De functie

Wil jij meewerken aan projecten, productontwikkeling en marktwerking in de publieke sector? Wil jij bijdragen aan een betere publieke sector? Dan is deze stage jou op het lijf geschreven.

Werken aan een betere publieke sector
S&O Public Sector werkt dagelijks aan een betere publieke sector. Wij werken mee aan oplossingen voor complexe vraagstukken met een belangrijke maatschappelijke impact in een omgeving met uitdagende politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het begeleiden en ondersteunen van grootschalige transformaties in de publieke sector.
  • Het ondersteunen van klanten met strategische onderzoeken en doorlichtingen.
  • Het begeleiden van samenwerkings- en fusietrajecten.
  • Het inzichtelijk maken en beheersen van effecten van beleidskeuzes middels business cases / kosten-batenanalyses.
  • Het evalueren van (landelijk) beleid.
  • Organisatie(her)ontwerp en organisatieontwikkeling.
  • Het begeleiden van grootschalige veranderprocessen samen mét de klant

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagende projecten waar wij dagelijks mee te maken hebben. Wij bedienen Ministeries, tal van grote uitvoeringsorganisaties, onderwijsinstellingen en woningcorporaties.

Wij zijn voortdurend op zoek naar meeloopstagiaires. Overweeg je een adviesfunctie binnen de publieke sector? Vind je het leuk om tussen de 3 en 6 maanden mee te werken aan uitdagende klantopdrachten, productontwikkeling en marktbewerking zoals het schrijven van publicaties en blogs en het organiseren van ronde tafels? Dan maken we graag kennis met je.
Als meeloopstagiair werk je daadwerkelijk mee in het S&O Public Sector team. S&O Public Sector is een ambitieus team binnen KPMG Advisory en valt binnen de ‘Strategy & Operations’ suite. Je krijgt de mogelijkheid om de sfeer te proeven binnen het team. Je ontwikkelt je adviesvaardigheden zoals het voeren van klantgesprekken, het analyseren van informatie, het maken van presentaties en het werken in teamverband. Daarnaast doe je relevante werkervaring op!De eerstvolgende startdatum voor de meeloopstage is per direct. In overleg is later starten ook mogelijk.

 

Optelsom van talenten
In een eeuw zijn we uitgegroeid van één Nederlands kantoor tot een organisatie met ruim 170.000 gedreven professionals wereldwijd. Die jou inspireren het beste uit jezelf te halen. Voor ieder project brengen we hiervoor de ideale combinatie van talenten samen. En daarbij maken we geen onderscheid op grond van geslacht, leeftijd, culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Iedereen is welkom, zolang je maar samen met ons je schouders eronder zet, veranderingen waarmaakt, je talenten ontplooit en succes viert. Uiteraard met alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je eigen carrière vorm te geven.

Bekijk meer informatie over Strategy & Operations – Public Sector.

Het profiel

Wie ben jij? 
Je weet wat je wilt en bereikt jouw doelen met een verrassende aanpak. Met jouw scherpzinnigheid maak je analyses en verrassende concepten die de publieke sector écht verder helpen. Je neemt graag eigen verantwoordelijkheid. Je hebt een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en zelfreflectie. En met jouw teamspirit zit het wel goed: collega’s werken graag met je samen.

En verder:

  • Je hebt affiniteit met complexe financiële, organisatorische en strategische vraagstukken in de publieke sector en hebt de intrinsieke ambitie om bij te dragen aan het verbeteren van de publieke sector.
  • Je zit in de laatste fase van academische opleiding (master), bij voorkeur in een technische of economische richting. Denk aan bedrijfskunde, (bedrijfs)economie, econometrie, (technische) bedrijfskunde of technische bestuurskunde.

Ons aanbod

Wat kun je van ons verwachten?
Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving, waar veel persoonlijke aandacht is voor jou en je collega’s.

Je wordt intensief begeleid door professionals van de afdeling, en je krijgt de beschikking over een laptop.

Meer informatie en solliciteren

Investeer in jezelf. Kom bij KPMG.
Wil jij bijdragen aan een betere publieke sector? Maak samen met ons het verschil! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kansen die wij je kunnen bieden.
Bekijk onze sollicitatieprocedure of solliciteer meteen! Je ontvangt binnen twee weken een reactie van ons.

Solliciteer