KPMG • Deal Advisory Traineeship • Study Association Aureus
KPMG

KPMG • Deal Advisory Traineeship

Category:
Traineeship
Field:
Accounting and Control, Finance
Location:
Amstelveen
contact

Deal Advisory Traineeship

Grijp je kans om ruime ervaring op te doen in de wereld van topdeals!

Als trainee binnen Deal Advisory houd je je bezig met aansprekende (inter)nationale fusies, overnames en transacties die dagelijks het financiële nieuws halen. In twee jaar tijd maak je kennis met vier van de vijf disciplines binnen KPMG Deal Advisory. Daar leer je advies te geven in de strategie-, acquisitie-, verkoop-, waarderings- en financieringsfase van het dealproces. Elk halfjaar wissel je van discipline en kom je in een ander team terecht. Hierdoor ontwikkel je je in een rap tempo in de breedte tot een nóg betere consultant en bouw je een groot netwerk op.

Vijf Deal specialisaties

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal in het Deal Advisory traineeship. Je krijgt een performance manager en een coach toegewezen. De performance manager is verantwoordelijk voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. De coach helpt jou wegwijs te worden in de organisatie en de verschillende disciplines. Daarnaast helpt de coach jou bij het realiseren van jouw doelstellingen en kijkt hij/zij hoe je in de toekomst kunt doorgroeien naar een managementpositie. Na het tweejarig Deal Advisory traineeship bepalen we samen met jou in overleg in welke discipline en in welk team je precies gaat starten. Na het tweejarig traineeship zijn er tal van mogelijkheden om namens KPMG naar het buitenland te gaan. Dit kan voor zowel korte als langere tijd. In het Deal Advisory traineeship heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de volgende specialisaties:

1. Financial Due Diligence (verplicht onderdeel)
Hier ben je hands-on betrokken bij het analyseren van overnamekandidaten en adviseer je grote (internationale) klanten bij het vormgeven van transacties. Hierbij lever je door een goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen.
2. Mergers & Acquisitions
Bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel.
3. Valuations
In het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming.
4. Debt Advisory
In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, ondersteun je het Debt Advisory Team dat onafhankelijk adviseur is voor ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.
5. Strategy Group
Als onderdeel van due diligence trajecten helpt de Strategy Group klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overname door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal. Diverse trainingen en opleidingen liggen ten grondslag aan het traineeship. Zo worden zowel je hard skills als soft skills getraind. Daarnaast krijg je een performance manager en een coach toegewezen. De performance manager is verantwoordelijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling. De coach helpt jou wegwijs te maken in de organisatie en de verschillende disciplines. Ook helpt hij/zij jou bij vragen, wensen en ambities.

Internationale mogelijkheden

Na het tweejarig traineeship zijn er al tal van mogelijkheden om namens KPMG naar het buitenland te gaan. Voor jou als trainee worden programma’s met korte en lange tijdsduur aangeboden in landen die deel uitmaken van het internationale KPMG-netwerk.

Iets voor jou?

Heb jij je academische opleiding (bijna) afgerond met goede resultaten en beschik je over uitstekende analytische vaardigheden? Wil jij je snel ontwikkelen tot een consultant die alle aspecten van een deal beheerst én een breed netwerk uitbouwen in een omgeving waar je werkt voor (inter)nationale klanten? Solliciteer dan direct voor het tweejarig Deal Advisory traineeship van KPMG.

Sollicitatieprocedure

  • Stap 1: CV en motivatiebrief
  • Stap 2: Capaciteitentest (inductief redeneren, cijfermatig redeneren, redeneren)
  • Stap 3: Eerste gesprek met Recruitment Adviseur en Deal Advisory professional. Focus op CV, motivatie en fit.
  • Stap 4: Selectiedag
    Twee interviews met beide keren twee Deal Advisory professionals
    Een case ronde met drie Deal Advisory professionals en tot slot een partnergesprek

Meer informatie of solliciteren

Het Deal Advisory Traineeship start op twee momenten in het jaar: 1 maart en 1 september. Solliciteer direct via deze link. Of neem voor meer informatie contact op met Joost Brunninkhuis.