KPMG | Consultant Operational Excellence • Study Association Aureus
KPMG

KPMG | Consultant Operational Excellence

Field:
Strategy
Location:
Amstelveen
contact

Consultant Operational Excellence

De functie

Werken bij Shared services & outsourcing advisory binnen KPMG Management consulting staat garant voor het opdoen van brede ervaring en het maken van een snelle ontwikkeling. Naast vak inhoud bieden we ruimte om je te ontwikkelen op diverse vaardigheden die belangrijk zijn voor een consultant zoals advies, presentatie, analyse en project management vaardigheden.
Voor ons team zoeken wij op korte termijn Operational Excellence adviseurs op het functieniveau consultant. Als consultant krijg je te maken met een zeer gevarieerd pallet aan werkzaamheden. De ene keer word je intellectueel uitgedaagd en spar je op strategisch niveau over verbetering van de organisatie. Dan weer spreek je je praktische en projectmatige talenten aan om een transformatie vlot te trekken of steek je je handen uit de mouwen op de werkvloer. Wat de opdracht ook is, je krijgt al snel de ruimte en verantwoordelijkheid om je eigen deelprojecten te draaien.
Ons team helpt organisaties om doorbraakverbeteringen te realiseren in productiviteit, kwaliteit, kosten en klanttevredenheid. Met behulp van Robotics en Operational Excellence methodieken zoals Lean en Six Sigma ondersteunen we onze klanten om een cultuur van continu verbeteren te realiseren en de prestaties van de organisatie en haar processen te verhogen. We begeleiden klanten in het uitvoeren van gerichte proces / prestatieverbeteringen, baseline assessments (incl. business case en roadmap)  en het vormgeven en implementeren van transformatieprogramma’s.
Procesoptimalisaties gaan steeds vaker gepaard met het toepassen van Robotics/ Robotic Process Automation (RPA). Deze cognitieve automatiseringstechnieken worden ingezet om business processen en handelingen op een slimme manier te automatiseren. Wij adviseren klanten hoe zij Robotics kunnen inzetten, begeleiden het vendor selectie traject en coördineren de implementatie.
Bij KPMG Management Consulting ga je interdisciplinair te werk. Je werkt binnen een hecht en multidisciplinair team en veelal samen met de inhoudelijke experts vanuit de andere KPMG-units. Daarnaast kun je nauw samenwerken met buitenlandse collega’s: veel opdrachten en opdrachtgevers hebben een internationaal karakter.

Het profiel

Wij zoeken een consultant die past binnen ons team en die ons team aanvult en inkleurt met zijn of haar eigen ervaring. Je herkent jezelf in elk geval in het volgende profiel:

 • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring en beschikt over een afgeronde academische studie in de richting (bedrijfs)economie, bedrijfskunde of je hebt een technische achtergrond
 • Je hebt een aantoonbaar sterk analytisch en probleemoplossend vermogen en werkt resultaatgericht
 • Je hebt ervaring met het identificeren, ontwikkelen, implementeren en doorvoeren van (proces)verbeteringen met meetbare resultaten
 • Je bent een echte teamspeler waardoor je zowel goede relaties opbouwt met je collega’s als ook gemakkelijk omgaat met (potentiële) opdrachtgevers
 • Communicatief ben je sterk en weet je collega’s en opdrachtgevers te motiveren en te inspireren, daarbij heb je oog voor de behoeftes van anderen
 • Je beschikt over aantoonbare affiniteit op het gebied van Operational Excellence en/of Robotics in de vorm van een scriptie, stage of bijbaan
 • Je bent gedreven en jouw uitdaging is organisaties en de mensen die daar werken,  beter te laten presteren
 • Je bent resultaatsgericht en houdt van projectmatig werken en de afwisseling die daar bij hoort
 • Je staat open voor internationale werkomgevingen waarbij de reizen soms noodzakelijk is
 • Je hecht veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en hebt een professioneel kritische houding en een rechte rug
 • Je hebt interesse in wereld om je heen en bent maatschappelijk betrokken
 • Een basiscertificering op niveau van Lean (bv. Practitioner) en/of Six Sigma (bv. Green Belt) is een pré.

Ons aanbod

KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers. We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met het KPMG Recruitment Centre, (020) 656 7162 of per e-mail. Voor functie inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de contactpersoon van het Operational Excellence team, Ivo Visser. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande ‘solliciteer’ button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.