ITDS • Risk Traineeship Traineeship

9 August 2022

 • Category

  Traineeship

De ultieme kickstart van jouw carrière! 

Tijdens het Risk Traineeship word je in vier weken klaargestoomd om aan de slag te gaan bij een grote (internationale) financiële dienstverlener. Samen met jouw mede-trainees, onder intensieve begeleiding van professionals in een betaald Risk Traineeship. Risicomanagement? Iets voor jou? Wij leren je graag kennen! 

Over het Risk Traineeship

Klaar voor de (kick)start van je carrière? Het Risk Traineeship rond je af in zeven maanden en bestaat uit twee onderdelen:

 • Masterclass (week 1 t/m 4)
  Aan de hand van ‘hard’ skill trainingen, zoals DNB Governance en Risico Assessments, krijg je diepgaande kennis over risicomanagement en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast krijg je ook een aantal ‘soft’ skill trainingen, zoals de training Consultancy Skills en Impact in Gesprekken. Tijdens deze trainingen ga je aan de slag met de ontwikkeling van essentiële consultancy skills. Ook krijg je inhoudelijke trainingen over bijvoorbeeld Scrum en de producten en processen binnen de financiële sector. Een ander onderdeel van de Masterclass is het behalen van een aantal certificaten, die ook jouw marktwaarde vergroten! Tot slot werk je samen met je mede-trainees aan uitdagende cases.
 • Het YPP (6 maanden)
  Gefeliciteerd! Je eerste promotie is binnen. Na vier weken Masterclass mag jij jezelf officieel Associate Business Consultant noemen en begin je aan het YPP traject. Je gaat zelfstandig aan de slag op opdracht bij één van onze (internationale) klanten in de financiële sector. Je werkt aan uitdagende vraagstukken op het gebied van risicomanagement in de rol van bijvoorbeeld junior risicomanager, control tester of als pmo in groot verander programma gericht op nieuwe wet en regelgeving. Naast je opdracht blijf je trainingen volgen. Door de combinatie van werken met je Career Counselor, trainingen en opdrachten blijf jij jezelf ontwikkelen als Consultant bij ITDS.

Hoe ziet de opdracht eruit:

 • Je voert workshops en risico assessments uit om de processen en bijbehorende risico’s bij de klant in kaart te brengen.
 • Je ontwikkelt en schrijft procedures met betrekking tot risicomanagement.
 • Je houdt je bezig met datakwaliteit binnen de financiële dienstverlener.
 • Je geeft advies op het gebied van risicomanagement binnen de verschillende projecten die bij de klant spelen.

Dit breng je mee als Risk Trainee

 • Een hbo of wo diploma;
 • 0 – 2 jaar werkervaring bij voorkeur bij een bank en/of verzekeraar;
 • Affiniteit met risicomanagement en de financiële sector;
 • Een proactieve instelling, sterk analytisch vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden en de drive om projecten (zelfstandig) te kunnen coördineren;
 • Een flinke dosis ambitie en leergierigheid.

Collega’s vertellen:

ASSOCIATE BUSINESS CONSULTANT

Frederik Kappers

“Na het afronden van het Traineeship ging ik aan de slag bij een grote Nederlandse pensioenuitvoerder. Door de ingang van het nieuwe Pensioenakkoord moet alle data worden gemigreerd naar een nieuw IT-systeem. Om de risico’s van deze datamigratie in kaart te brengen, kreeg ik de taak om een risicoprofiel op te stellen. Door middel van uitgebreid onderzoek, hard werken natuurlijk, maar ook door een fijne samenwerking met het team en ondersteuning van collega’s heb ik de risico’s in kaart kunnen brengen. Tot volle tevredenheid van de klant.”

ASSOCIATE BUSINESS CONSULTANT

Berend Brackel

“Na het Traineeship bij ITDS ging ik gelijk aan de slag bij een grote Nederlandse verzekeraar. Aan mij de verantwoordelijke taak om ondersteuning te bieden bij een IT-vraagstuk. Onze aanpak heeft uiteindelijk geleid tot het vergroten van bekendheid, eigenaarschap en bewustwording op het gebied van IT Risk Management binnen de organisatie. Een mooie eerste opdracht!”

Dit kun je van ons verwachten

 • Een mooie start van jouw carrière samen met jouw mede-trainees bij het beste adviesbureau voor verzekeraars van Nederland (uitgeroepen door Consultancy.nl)!
 • Intensieve coaching en begeleiding door een manager, waardoor jij het maximale uit jezelf kunt halen en je verder kunt ontwikkelen.
 • Een flexibel mobiliteitsbudget afgestemd op jouw vervoersvoorkeuren: leaseauto of fiets, NS Businesscard of €400,- bruto vergoeding. Tussentijds switchen is mogelijk!
 • Maandsalaris (inclusief 8% vakantiegeld en mobiliteitsbudget) van €3.262,- (Jaarsalaris van €39.144,-).
 • 25 vakantiedagen, waarvan 5 kunnen worden meegenomen naar het volgende kalenderjaar én de optie om 5 vakantiedagen bij te kopen.
 • De mogelijkheid om een sabbatical te nemen na 3 jaar dienstbetrekking.
 • Iedere maand een borrel, met bijvoorbeeld een inhoudelijke kennissessie, pubquiz of bingo. En natuurlijk luiden we op vrijdagmiddag het weekend in met een borrel op ons kantoor.
 • (Sportieve) bedrijfsuitjes, zoals een jaarlijkse skitrip, de Zandvoort Circuit Run en deelname aan de Amsterdamse bedrijfshockeycompetitie.
 • En natuurlijk een mooie thuisbasis in Amsterdam, een laptop van de zaak, de mogelijkheid om mobiele kosten te declareren en een goede pensioenregeling.

Dit zijn wij

ITDS Business Consultants is een adviesbureau voor financiële dienstverleners. Onze consultants combineren actuele kennis van de banken-, verzekerings- en pensioenwereld met een praktische visie op technologie, wetgeving en digital marketing. Wij geloven in de kracht en waarde van financiële dienstverleners. En zien kansen te over. Dit doen we met 180 collega’s in Nederland en 240 in Polen.

Sinds december 2018 vormen wij een zelfstandig onderdeel van Redmore Group, evenals Talent&ProTriple A – Risk Finance en Profource met in totaal 1800 hoogopgeleide medewerkers.

We leren je graag kennen

Het Traineeship Risk start op 22 augustus 2022. Interesse? Solliciteer dan alvast via onderstaande knop. Heb je vragen? Neem dan contact op met Wessel, Margo, Chiara of Miguel (Recruitmentteam Traineeships) via [email protected]