EY • Consultant Valuation, Modeling and Economics • Strategy and Transactions

3 June 2023

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Finance

 • Location

  Amsterdam

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een open cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren. 

Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen, operationele verbeteringen en IPO’s horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als Strategy and Transactions-specialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.
Fusies en overnames behoren tot de meest complexe en intensieve projecten van een onderneming. Binnen Valuation Modeling & Economics(VME) worden ten behoeve van transacties en bredere corporate finance opdrachten de financiële modellen gebouwd, complexe analyses uitgevoerd en waarderingen opgesteld.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert
 • Je bent onderdeel van een divers team en adviseert klanten met op maat gemaakte financiële modellen. Je wordt uitgedaagd om de belangrijkste value drivers, kansen en risico’s inzichtelijk te maken in financiële modellen zodat verschillende scenario’s kunnen worden doorgerekend. 
 • Je geeft advies over belangrijke financiële en strategische vraagstukken met een kwantitatieve insteek. Dit doe je door het uitvoeren van financiële analyses en het opstellen van waarderingen.
 • Je bent betrokken bij het opstellen van rapporten en het presenteren van de resultaten aan diverse ondernemingen. 
 • Je adviseert ondernemingen bij het budgetterings- en planningsproces en beoordeelt de robuustheid en betrouwbaarheid van door derde partijen opgestelde financiële modellen.
 • Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en werkt in internationale en interdisciplinaire teams. 
Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft
 • Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je WO studie in Finance, Financial management, Economie, Econometrie of een andere aanverwante Financieel-economische richting, danwel een technische studie.
 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.
 • Je hebt sterke en aantoonbare affiniteit met fusies en overnames en/of de financiële wereld in brede zin.
 • ​​​​​​​Je hebt een sterk analytisch vermogen, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.
 • ​​​​​​​Je bent bovengemiddeld ervaren met Microsoft Office en Excel. Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen.


Responsibilities, Qualifications, Certifications – External

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving
 • We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden, werklocaties en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat bieden we je nog meer:
 • ​​​​​​​Je ontvangt regelmatig constructieve feedback als onderdeel van ons Leiderschap & Ontwikkelingsproces. Denk hierbij aan support, coaching en feedback van counselors en het plannen van professionele en persoonlijke ontwikkelingsdoelen.
 • ​​​​​​​De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en teamuitjes.
 • ​​​​​​​Bij EY kan ieder individu hun visie en mening delen. Dus jij ook! Wij hebben een open cultuur en streven er naar om zo divers en inclusief mogelijk te zijn, wat zorgt voor onze highest performing teams! 
Word onderdeel van ons highest performing team!

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.