EY • Consultant Enterprise Risk• Financial Services

22 September 2023

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Finance

 • Location

  Amsterdam

 • Languages

  Dutch

Het Enterprise Risk Management team is onderdeel van het bredere Financial Services Risk Management (FSRM) en daarmee van de FSO Business Consulting praktijk binnen EY, die financiële instellingen adviseert over strategische en organisatorische uitdagingen. Het FSRM team is met een grote verscheidenheid aan persoonlijkheden, kwaliteiten en meer dan vijftien verschillende nationaliteiten zeer divers, hetgeen aansluit bij de grote diversiteit aan uitdagingen waar het team zich dagelijks over buigt. Andere competenties binnen het FSRM team zijn Prudential Risk, Financial Crime en Quantitative Advisory Services. Met deze disciplines, maar ook met de collega’s uit de Technology Risk, Cyber Security en Data Privacy teams wordt intensief samengewerkt.

Wat je gaat doen – How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?

 • Risk Transformation: Binnen dit thema zal je adviseren bij het definiëren van de risicobereidheid van financiële instellingen en het bepalen van de impact van opkomende risico’s zoals geopolitieke onrust en klimaatrisico’s. Daarnaast houd je je bezig met het verbeteren van bedrijfs- en financiële processen, het versterken van de interne controle omgeving en het managen van complexe derde partij risico’s. Jouw expertise in risicobeheersing wordt ook ingezet bij het opstellen van assurance rapporten (e.g. ISAE 3402) en het testen van controles ter ondersteuning van het EY Assurance team.
 • Internal Audit: Binnen dit thema houdt je je bezig met het leveren van Internal Audit oplossingen aan klanten in de Financiële Sector. Internal Audit is een evaluatiefunctie binnen organisaties die gericht is op het beoordelen van risico’s en interne controles. Het doel is om verbeteringen aan te bevelen voor een effectievere werking van bedrijfsprocessen en het bereiken van organisatiedoelen. Om klanten hiermee van dienst te zijn maken we gebruik van een ‘digitally enabled’, vooruitkijkende aanpak om interne controles te verbeteren en risico’s te evalueren. Je gaat werken aan opdrachten waarin klanten de Internal Audit functie geheel of deels heeft uitbesteed en middels samenwerking met verschillende interdisciplinaire teams binnen EY zal je de internal audits, met veel uiteenlopende specifieke thema’s, uit helpen voeren.
 • Regulatory Compliance: Binnen dit thema wordt onderscheid gemaakt tussen een tweetal focuspunten, ‘supervisory interactions’ en ‘compliance with regulations’. Bij het eerste focuspunt ligt de nadruk met name op het ondersteunen van klanten in hun voorbereiding op inspecties van de toezichthouder, het oplossen van bevindingen van de toezichthouder en de transformatie van de risicomanagement functie op basis van vereisten vanuit de toezichthouder. ‘Compliance with regulations’ ziet met name op het uitvoeren van gap assessments voor nieuwe regelgeving, het ondersteunen bij de aanvraag van een banklicentie bij DNB/ECB en het signaleren en inperken van nieuwe risicotypes binnen het domein van de toezichthouder.

  Wat wij zoeken – Where do you start if you want to change the world?

  • Iemand met een (bijna) afgeronde WO Master in bijvoorbeeld Finance, Economie, Bedrijfskunde of Rechten.
  • Iemand met goede mondelingen en geschreven communicatie-vaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Iemand die energie krijgt van het oplossen van complexe vraagstukken en het bedenken van innovatieve verbeteringen.
  • Iemand met affiniteit in de financiële sector (toon dit bijvoorbeeld aan in je motivatiebrief).

  *Uit onderzoek blijkt dat mannelijke kandidaten vaak solliciteren als ze een 60% match zien met het profiel, terwijl vrouwen alleen solliciteren als ze een 100% match zien. Voldoe je niet aan bovenstaande punten maar denk je wel dat dit de juiste functie voor jou is, dan nodigen we je van harte uit om toch te solliciteren. 

  Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!

  Wat wij bieden – Is everything that counts being counted?

  • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op een onkostenvergoeding (afhankelijk van je functie) en een internetvergoeding van €40,- netto per maand
  • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar
  • Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten, stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta-bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord
  • Vrije dagen: je hebt recht op 29 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om extra dagen bij te kopen.
  • Mobiliteitsregeling: draag direct bij aan onze ambitie om in 2025 de CO2-voetafdruk van EY te verlagen tot nul. Met onze regeling kies je zelf uit de meest uiteenlopende duurzame opties. Denk aan het gebruik van leasefietsen, elektrische deelscooters, elektrische deelauto’s, flexibele leaseauto’s en verschillende abonnementen voor het openbaar vervoer. Een app geeft je inzicht in jouw CO2-voetafdruk

  Over het kantoor

  Ons kantoor in Amsterdam bevindt zich op de Zuidas: een bruisende plek waar veel bedrijven zijn gevestigd. In onze Cross Towers worden maar liefst 1000 mensen per dag bij binnenkomst verwelkomd door Anouchka en Lucia. Heb je nog niet ontbeten? Dan maakt Taib zijn speciale smoothie voor je of gewoon een lekkere cappuccino. In de lunchpauze staat het team van Hans en Mehdi voor je klaar met een verse lunch. Voor een adembenemend uitzicht op Amsterdam ga je naar de 22e verdieping. Samenwerken krijgt door de Wavespace een nieuwe betekenis. Deze High-Tech omgeving brengt wereldwijd klanten en collega’s virtueel samen!

  Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.

  Meer lezen over het werken bij EY? Bekijk de volgende link: Hoe het is om bij ons te werken | EY – Global | EY – Nederland