EY • Consultant Debt Advisory • Strategy and Transactions

3 June 2023

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Finance

 • Location

  Amsterdam

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consulting, Assurance, Tax en Strategy and Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren. 
EY Strategy and Transactions (SaT) speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van haar klanten bij het kopen, verkopen en fuseren van ondernemingen. Strategievorming, herstructureringen,  financiering en operationele verbeteringen horen daar ook bij. Je werkt nauw samen in teamverband zodat je klanten in staat zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen zij hun kapitaal en transacties managen in een snel veranderende wereld. Als transactionspecialist werk je binnen diverse functionele gebieden, sectoren en regio’s.

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Debt Advisory is een groeiend specialisme bij EY Strategy and Transactions. Hier adviseren we klanten over de juiste financieringsstructuur voor buy-outs, fusies & overnames en herfinancieringen. Klanten zijn private equity fondsen en strategische partijen die een optimale financiering nastreven welke past bij hun strategie. We bepalen de financieringsbehoefte van de klant, vaak met een financieel model, en presenteren deze vervolgens aan banken of andere instituten om de financiering op te halen. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het identificeren van een financieringsbehoefte en aandragen van verschillende oplossingen.
 • Het ontwerpen van een financieel model inclusief het onderbouwd aanbrengen van een scenario-analyse met betrekking tot de kapitaalstructuur.
 • In samenwerking met collega’s het opstellen van een financieringsmemorandum waarmee financiers worden benaderd. Bij het opstellen van het financieringsmemorandum neem jij het voortouw.
 • Je werkt in teamverband een een uitwerking van de funding strategie aan de hand van de laatste markt-inzichten. Als onderdeel van het dealteam treedt je in contact met financiers zoals bijvoorbeeld banken en ‘direct lending’ fondsen. Hierbij onderbouw je de funding strategie en assisteer je bij het ophalen van de financieringsbehoefte.
 • Je assisteert bij het onderhandelen van termsheets met financiers en de daaropvolgende transactiedocumentatie.
 • Samenwerken met collega’s van andere afdelingen om te adviseren over financieringsmogelijkheden bij (M&A) transacties.
Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft
 • Je zit in de laatste fase of bent zojuist afgestudeerd van je master studie in Finance, Financial management, Economie, Econometrie of een andere aanverwante Financieel-economische richting.
 • Je bent analytisch sterk, je hebt een sterk onafhankelijk denkvermogen en beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk zeer goed.
 • Je kan goed organiseren, zelfstandig werken en maakt graag deel uit van een team. Je hebt een proactieve houding en een goed gevoel voor humor.
 • Je bent bovengemiddeld ervaren met PowerPoint en Excel. Daarnaast ben je bereid en enthousiast om de opleiding tot CFA Charterholder te volgen. 
Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • We bieden je aansprekende carrière mogelijkheden dankzij individuele ondersteuning en aandacht, deelname aan uitdagende projecten en een sterk EY netwerk.
 • Een open sfeer met korte lijnen, vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij je past.
 • EY biedt jou trainingen in hard- en soft skills. Je krijgt een counselor en buddy. Opleidingen worden ondersteund in tijd en geld.
 • Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.
Word onderdeel van ons highest performing team!

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Stefan Scherpenborg, via email [email protected] of +31(0)621252245.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Tess Wielaard (Recruiter) via email [email protected] of via +31(0)629084150.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening.

Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.
Als je hier vragen over hebt, kan je deze stellen aan de hierboven vermelde recruiter.