EY • Consultant Data Analytics • Data Strategy, Data Governance, Data Management

21 September 2023

 • Category

  Fulltime

 • Field

  Economics

 • Location

  Amsterdam

 • Languages

  English, Dutch

Startdatum september – november 2023 

EY is de enige professionele dienstverlener met een aparte business unit (“FSO”) die zich toelegt op de markt voor financiële diensten. Onze FSO-teams hebben in de voorhoede gestaan van elk evenement dat de financiële dienstverlening heeft hervormd en opnieuw gedefinieerd. Als je een passie hebt om samen te komen om de meest complexe uitdagingen in de financiële dienstverlening op te lossen, kom dan ons dynamische FSO-team versterken!

De problemen waarmee onze klanten vandaag worden geconfronteerd, zijn niet dezelfde problemen waarmee ze in het verleden te maken hebben gehad. De snelle ontwikkeling van AI en de technologie hierachter, heeft een dringende behoefte gecreëerd om te innoveren en aan te passen aan het nieuwe wereldwijde bedrijfsparadigma. Financiële instellingen zijn op zoek naar slimmere en efficiëntere manieren om hun bedrijf te runnen, nieuwe inkomstenstromen te creëren en risico’s beter te beheren, door middel van nieuwe kansen die door hun data worden blootgelegd. Wij zijn van mening dat we niet alleen naar de toepassing van AI moeten kijken om het potentieel van AI en geavanceerde analyses volledig te ontdekken. Ook het strategieniveau om de onderneming het best te kunnen transformeren naar een onderneming die technologie- en gegevensgericht is en klaar voor het nieuwe tijdperk. De problemen van onze klanten worden steeds complexer, terwijl tegelijkertijd de noodzaak om te automatiseren en te stroomlijnen toeneemt.

De uitdaging – What future are you building towards?

Als onderdeel van het Data and Analytics-team krijg je de mogelijkheid om onze klanten een uniek zakelijk perspectief te bieden op hoe gegevens en analyses hun hele organisatie kunnen transformeren en verbeteren , beginnend bij belangrijke zakelijke problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Dit is een gebied met een hoge groei en hoge zichtbaarheid met tal van mogelijkheden om je vaardigheden te verbeteren en uw carrière op te bouwen. We bieden constante ruimte voor groei door klantbetrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling. Onze beoefenaars ontwikkelen en leiden innovatieve technieken en methoden en ondersteunen zowel zakelijke als technologische leiders. Deze rol biedt de unieke kans om een professioneel netwerk op te bouwen, complexe problemen aan te pakken en geavanceerde benaderingen te stimuleren voor toonaangevende klanten en domeinen. Je helpt onze klanten navigeren door de complexe wereld van moderne data en analytics.

Ons team – Do great minds always think alike?

Het Data and Analytics team is onderdeel van Technology Consulting en ondersteunt multinationals bij het oplossen van de meest complexe uitdagingen door gebruik te maken van hun data en de nieuwste technieken. Je past je kennis en ervaring toe om de oplevering van belangrijke projecten te ondersteunen, waardevolle relaties op te bouwen, zowel binnen EY als met klanten, en sterke capaciteiten te ontwikkelen door zowel formele training als het werken met senior mentoren en getalenteerde collega’s.

Wat je gaat doen: How can you make a lasting impact in a rapidly changing world?

In het Data and Analytics team bestaan de activiteiten uit:

 • Data Strategy & Digital: Het leveren van input voor de datastrategie voor nieuwe producten & diensten en het integreren van nieuwe technologieën in de IT-architectuur en de dagelijkse bedrijfsvoering (data driven transformations).
 • Data Governance: Opzetten van datastructuren, rollen & verantwoordelijkheden en processen om te voldoen aan zakelijke en wettelijke vereisten.
 • Data Management & Analytics teaming: Implementeren of verbeteren van data management frameworks, standaarden en beleid bij klanten om hen te helpen data driven organisaties te worden.
 • Business Intelligence: Het analyseren van grote datasets om waardevolle inzichten te creëren voor de klanten en het verwerken van inzichten door het gebruik van datavisualisatietools.
 • Data Science: De klanten helpen door gebruik te maken van de nieuwste technologieën in Artificial Intelligence en Machine Learning om voorspellingen en analyses te maken.
 • Data Engineering: Opnemen, opschonen en opslaan van data in enterprise/regionale data lakes. Etl-pijplijnen bouwen in cloudplatforms om gegevens te verzamelen, te beheren en om te zetten in bruikbare informatie.

Voor deze rol zijn we op zoek naar nieuwe teamleden die vooral geïnteresseerd zijn in Data Strategy, Data Governance en Data Management. 

Wat wij zoeken: Where do you start if you want to change the world? 

 • Een MSc-diploma in (Business) Information Management, Business Administration/Economics, Organizational Psychology, Econometrics of een vergelijkbare studie.
 • Analytische en probleemoplossende vaardigheden.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste.
 • Interesse in CMMI, DAMA DMBOK, data science en analytics producten en oplossingen, datavisualisietools zoals PowerBI of Tableau, cloudomgevingen zoals Azure, GCP of AWS

*Uit onderzoek blijkt dat mannelijke kandidaten vaak solliciteren als ze een 60% match zien met het profiel, terwijl vrouwen alleen solliciteren als ze een 100% match zien. Voldoe je niet aan bovenstaande punten maar denk je wel dat dit de juiste functie voor jou is, dan nodigen we je van harte uit om toch te solliciteren. 

Waar kom je te werken?

Ons kantoor in Amsterdam bevindt zich op de Zuidas: een bruisende plek waar veel bedrijven zijn gevestigd. In onze Cross Towers worden maar liefst 1000 mensen per dag bij binnenkomst verwelkomd door Anouchka en Lucia. Heb je nog niet ontbeten? Dan maakt Taib zijn speciale smoothie voor je of gewoon een lekkere cappuccino. In de lunchpauze staat het team van Hans en Mehdi voor je klaar met een verse lunch. Voor een adembenemend uitzicht op Amsterdam ga je naar de 22e verdieping. Samenwerken krijgt door de Wavespace een nieuwe betekenis. Deze High-Tech omgeving brengt wereldwijd klanten en collega’s virtueel samen!

Wat wij bieden: Is everything that counts being counted?

 • Flexibel werken: in overleg met je team bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Thuis, op kantoor, bij de klant of vanuit een ander Europees land (tot 20 werkdagen per jaar).
 • Thuiswerkplekregeling: om je thuiswerkplek optimaal in te richten stelt EY de volgende middelen voor jou beschikbaar: bureaustoel, zit/sta bureau, externe monitor, bureaulamp, (bluetooth) headset en een groot extern toetsenbord.
 • Salaris: naast je vaste salaris kun je, afhankelijk van de financiële prestatie van EY, in aanmerking komen voor een bonus. Ook heb je recht op een onkostenvergoeding (functie afhankelijk) en een internetvergoeding van €40,- netto per maand.
 • Opleidingen: EY vindt het belangrijk dat je altijd de mogelijkheid hebt je te ontwikkelen als je dat wilt. We bieden je de mogelijkheid aan om verschillende soft & hard skills trainingen, opleidingen en externe cursussen te volgen. Bijvoorbeeld het behalen van een MBA om jouw skills op het gebied van Leadership, Business en Tech te verbreden.  
 • Mobiliteitsregeling: Draag direct bij aan onze ambitie om in 2025 de CO2-voetafdruk van EY te verlagen tot nul. Met onze regeling kies je zelf voor de meest uiteenlopende duurzame opties. Denk aan het gebruik van leasefietsen, elektrische deelscooters, elektrische deelauto’s, flexibele leaseauto’s en verschillende abonnementen voor het openbaar vervoer. Een app geeft je inzicht in jouw CO2 voetafdruk.

Nu al enthousiast? Solliciteer dan snel!

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden: Hoe het is om bij ons te werken | EY – Global | EY – Nederland

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een (online) assessment en een pre employment screening. Door wet- en regelgeving en doordat EY (en in sommige gevallen haar klanten) hoge eisen stelt aan de betrouwbaarheid en de integriteit van haar medewerkers wordt elke nieuwe medewerker gescreend. Afhankelijk van het functieniveau kan de pre employment screening uit de volgende onderdelen bestaan: Verklaring omtrent Gedrag (VOG) of – indien geen VOG in Nederland kan worden aangevraagd – Criminal Background Check uit het land waar je op dit moment woont of de afgelopen vijf jaren hebt gewoond, integriteitsvragenlijst, verificatie van ID, diploma’s en/of werkervaring en het raadplegen van het centraal insolventieregister.