Belastingdienst • Student duaal accountancy (bachelor-vooropleiding) • Study Association Aureus
Belastingdienst

Belastingdienst • Student duaal accountancy (bachelor-vooropleiding)

-
Category:
Fulltime
Field:
Accounting and Control
Location:
Utrecht
contact

Functieomschrijving

“Ik wilde na het behalen van mijn bachelordiploma accountancy verder met mijn master en tegelijkertijd leren over de fiscaliteit. De Belastingdienst is daar de perfecte plek voor. En nu, inmiddels twee jaar later combineer ik werkzaamheden in de accountancy met mijn nieuw geleerde fiscale kennis!” Marleen Westgeest, student duaal accountancy bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst is in beweging en op weg naar de toekomst! En terwijl het werk onomstreden moet zijn, wil de Belastingdienst tegelijkertijd zijn dienstverlening en performance verbeteren: de Belastingdienst is dan ook op zoek naar jou!

Want in ons duaal leertraject accountancy leer jij om jezelf een oordeel te vormen over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven, waarbij in de eerste jaren de nadruk ligt op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing, maar in alle gevallen speelt inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing een belangrijke rol. Je ontwikkelt inzicht in de belangen áchter de cijfers en je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risico’s zijn afgedekt. Je wordt hierin begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt én samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt tijdens het traject.

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de BelastingdienstAcademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij  Belastingen of de Douane.

Tijdens je opleiding – die wij in zijn geheel voor je betalen – wissel je de theorie af met uitdagende werkzaamheden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de – zo belangrijke en boeiende – praktijk. Je werkt in één van de vijf regio’s van de Belastingdienst en je krijgt daarvoor natuurlijk een ov-jaarkaart van ons. Dus…

 

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 augustus 2014 en 1 augustus 2019. De voorkeur gaat uit naar accountancy.
  • Je hebt uitstekende mondeling en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

 

Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  • besluitvaardigheid
  • contactgerichtheid
  • initiatief
  • samenwerken

 

Herken jij jezelf ook hierin?
Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, en je verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen.

Zullen we zaken doen en word jij student duaal accountancy? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan hier contact met ons op!