Belanstingdienst • Duaal student accountancy (vooropleiding bachelor) • Study Association Aureus

Belanstingdienst • Duaal student accountancy (vooropleiding bachelor)

Category:
Fulltime
Field:
Accounting and Control
Location:
Nederland
contact

Duaal student accountancy (vooropleiding bachelor)

Functieomschrijving

Wil jij worden opgeleid tot registeraccountant bij de Belastingdienst? Ben jij de toekomstige sparringpartner voor (grote) ondernemingen in Nederland? En wil jij tegelijkertijd een groot maatschappelijk belang dienen? Dan is dit je kans!

In ons duaal leertraject accountancy leer je om jezelf een oordeel te vormen over de aanvaardbaarheid van fiscale aangiften van bedrijven, waarbij de eerste jaren de nadruk ligt op de omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Je beoordeelt en onderzoekt of de fiscale aangiften juist en volledig zijn ingediend. Later verdiep je je mogelijk in invoerrechten, accijnzen en de loonheffing, maar in alle gevallen speelt inzicht in de administratieve organisatie en de interne beheersing een belangrijke rol. Je ontwikkelt inzicht in de verschillende belangen achter de cijfers; je gaat al heel snel in gesprek met ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over bijvoorbeeld de wijze waarop de fiscale risico’s zijn afgedekt. Je wordt hierin begeleid door een mentor die jouw werkzaamheden monitort en met je bespreekt. Samen met de voortgang in je masterstudie accountancy bepaalt dít hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt gedurende het traject.

Je studeert aan de Nyenrode Business Universiteit (of universiteit van jouw keuze) voor je Master of Science in accountancy. Aan de Belastingdienstacademie in Utrecht leer je over de fiscaliteit, de controletechniek en de effectiviteit van jouw communicatie. Als je aan de universiteit voldoende voortgang boekt én de studie aan onze academie hebt afgerond, vervolg je jouw opleiding tot registeraccountant bij een van de kantoren van Belastingen of de Douane.

Tijdens je opleiding – die wij in zijn geheel voor je betalen – wissel je de theorie af met uitdagende werkperioden en praktijkopdrachten. Je werkt steeds zelfstandiger in een team met bijvoorbeeld fiscaal juristen, IT-auditors, belastingcontroleurs, invorderaars en accountants, van wie je veel leert over de dagelijkse praktijk. Zo breng je jouw kennis al heel snel in de – zo belangrijke en boeiende – praktijk. Je werkt in 1 van de 5 regio’s van de belastingdienst en je krijgt daarvoor natuurlijk  een OV-jaarkaart van ons.

Functie-eisen

  • Je hebt je hbo- of wo-bachelordiploma accountancy (AC) of bedrijfseconomie (BE) behaald tussen 1 januari 2016 en 1 augustus 2018. Onze voorkeur gaat uit naar accountancystudenten.
  •  Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Jouw competenties?

  • oordeelsvorming
  • besluitvaardigheid
  • contactgerichtheid
  • initiatief
  • samenwerken

Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet die helder te verwoorden. Dat doe je op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je durft verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen en staat voor wat je zegt; je wordt niet snel omver geblazen. Je bent ambitieus, vernieuwend en ondernemend, maar verliest daarbij je collega’s of omgeving niet uit het oog. Je kunt accuraat werken, en tegelijkertijd ben je een flexibele doorzetter die niet alleen de organisatie, maar ook zichzelf voortdurend wil blijven ontwikkelen. De belastingdienst helpt je hierbij, want onze focus ligt op jouw ontwikkeling tot een goede registeraccountant!

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal: 3
Maandsalaris: Min €1665 – €2306 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: –
Minimum aantal uren per week: 36
Maximum aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

 

De organisatie – Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging en is er sprake van allerlei (organisatie)ontwikkelingen. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

 

Bijzonderheden

Je start op 1 september. Tijdens je opleiding studeer je zowel aan een universiteit als aan de Belastingdienst Academie te Utrecht. Je werkt totdat je afgestudeerd bent als registeraccountant afwisselend (langere) werkperiodes op verschillende locaties bij MKB, Grote Ondernemingen en soms ook bij de Douane. Op die manier doe je werkervaring op en leer je vaardigheden in de praktijk. Na het behalen van je RA-titel kom je te werken voor één van de onderdelen van de Belastingdienst. Ben je al in het bezit van een bachelor diploma dat voldoet aan de gestelde eisen dan verzoeken we een kopie ervan mee te sturen in het sollicitatieformulier. Als je twijfelt of je aan de diploma eisen voldoet, vraag dan je universiteit om aan te geven hoe lang je er nog over doet om je postmaster accountancy te halen, en stuur deze verklaring mee met je sollicitatie. Naast in de functie-eisen omschreven competenties zijn ook de volgende competenties voor een register accountant belangrijk namelijk; schriftelijke en mondelinge presentatie, plannen en organiseren, doorzettingsvermogen, zelfontwikkeling en inzet. Gedurende het traject is er aandacht om deze competenties verder te ontwikkelen. Meer informatie over het duaal accountancy traject kun je vinden op onze website https://werken.belastingdienst.nl/duale-opleiding-accountancy .

Sollicitatieprocedure

Deze vacature is extern opengesteld. We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie , stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv. Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de belastingdienst die bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Een voorselectietest wordt afgenomen na een positief resultaat op de brief- en CV selectie. Na een positief resultaat op de voorselectietest nodigen we je uit voor een selectiegesprek. Gesprekken vinden plaats tussen 29 januari en 20 februari 2018 te Utrecht.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

 

Solliciteer?