Alliander | IT-trainee • Study Association Aureus
Private: Alliander

Alliander | IT-trainee

Category:
Traineeship
Field:
IT
Location:
Landelijk
contact
  • Vakgebied: IT Traineeship
  • Opleidingniveau: WO
  • Locatie: Landelijk

Apps, sensoren of systemen. Ontwikkel jij innovatieve oplossingen om Nederland duurzamer en energiezuiniger te maken?

Wat houdt de functie in?

Tijdens het IT Traineeship snel doorgroeien naar een senior IT-positie? Het Alliander traineeship is de beste manier om jezelf én ons energienet verder te ontwikkelen. De afdeling IT bij Alliander is verantwoordelijk voor de continue levering van stroom en gas aan 3,4 miljoen klanten. In totaal werken hier ruim 7.000 medewerkers. Zo’n 10% daarvan is actief in een IT-functie. Begrijpelijk, want IT is een van de belangrijkste factoren binnen ons hightechbedrijf. Bovendien voeren we nagenoeg alle IT-werkzaamheden in eigen beheer uit. Dat maakt Alliander dé plek om je IT-carrière te starten.

Met het IT Traineeship dagen we je uit om binnen enkele jaren door te groeien naar een senior IT-positie. Met veel begeleiding en opleiding aan onze kant. Je werkt vanaf het begin intensief samen met andere trainees aan een business case en start aansluitend in een op jouw wensen afgestemde functie. Van daaruit kun je zowel horizontaal als verticaal doorgroeien. Want als jij je inzet voor Alliander én de samenleving, krijg je daar een hoop voor terug. Veel voordelen IT Trainees, daar investeren wij in. Daarom bieden we je meteen een contract voor onbepaalde tijd. En een bovengemiddeld startsalaris. Wij begeleiden je intensief. Op je werkplek helpt een senior collega je. Daarnaast heb je een mentor die je bij je carrièreontwikkeling begeleidt.

Het volgende instroommoment is 1 oktober 2018.

Wat vragen we van je?

Jouw studie heeft bewezen dat IT echt bij je past. Je bent er goed in en hebt zin om samen met collega’s grote projecten op te pakken. Daar kun je van leren. Verder ben je flexibel en heb je zin om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen. Ook heb je:

  • een afgeronde WO-studie. Bijvoorbeeld Informatica, Bedrijfskundige Informatica, Artificial Intelligence, Technische Informatica, Human Technology- of Aerospace Engineering;
  • maximaal twee jaar werkervaring;
  • aantoonbare nevenactiviteiten

Wat bieden wij je?

Bij Alliander kies je je eigen uitdaging. Omdat het energielandschap in ontwikkeling is, zijn jouw mogelijkheden eindeloos. Jouw carrièrestappen heb je zelf in de hand en daarbij word je door Alliander ondersteund. Je volgt trainingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s bij gerenommeerde opleidingsinstituten en bij ons eigen opleidingscentrum. Daarbij ontvang je een goed salaris.

Waar ga je werken?

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Contactinformatie

Standplaats: Arnhem

Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annalyn Brugman, Campus Recruiter, via nummer 06-25064646 en/of mailadres annalyn.brugman@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de ‘direct solliciteren’-button.

Screeningbeleid

Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.