Alliander | Afstudeeropdracht • Study Association Aureus
Alliander

Alliander | Afstudeeropdracht

Category:
Internship
Field:
Business
Location:
Landelijk
contact

Afstudeeropdracht

Wil jij meedenken over de maatschappelijke consequenties van een duurzame energievoorziening? Solliciteer dan nu!

Wat houdt de functie in?

De overgang naar een duurzaam energiesysteem is onvermijdelijk gezien het veanderende klimaat en de beperkte fossiele brandstoffen. Dit zal niet vanzelf gaan. Verschillende studies laten zien dat een duurzame energievoorziening meer tijd, energie, areaal en materialen kost dan ons huidige energiesysteem. We weten alleen nog niet wat voor invloed heeft op de maatschappij en onze manier van leven. In je opdracht zal je onderzoek doen naar de maatschappelijke consequentes van een duurzame energievoorziening. Je kan daarbij denken aan de volgende deelaspecten:

  • kunnen we onoverkomelijke barrieres verwachten voor de besteding van tijd, materialen, energie en areaal voor onze energievoorziening?
  • waar worden tijd, energie, areaal en materialen nu aan besteedt en hoe verandert dat?
  • in welke mate beinvloedt dat onze kwaliteit van leven?

Een deel van je opdracht zal bestaan uit het definiëren van een goed onderzoeksvoorstel. Dat is in overleg waarbij jouw interesses en aanpak een grote rol zullen spelen.

Wat vragen we van je?

Voor deze opdracht zoeken we iemand die goed kan omgaan met veel inconsistente data. Je moet je analyses en resultaten in een breed perspectief kunnen zetten. Je staat open voor vernieuwende ideeen en je denkt out of the box. Verder beschik je over:

  • analytisch vermogen
  • creativiteit
  • veel initiatief

De lengte van de opdracht is in overleg. Je zal voornamelijk in de regio Arnhem werken, maar enkele dagen per week op een andere locatie is bespreekbaar.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende en zeer afwisselende stage in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Uiteraard hoort hier een goede stagevergoeding bij en ondersteunen wij je met alle middelen waardoor je je werk goed kunt uitvoeren.

Waar ga je werken?

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Je gaat werken bij de afdeling Liandon Energy Consulting. Dit is een zelfstandig onderdeel van Alliander waarbij ongeveer 150 medewerkers innovatieve energieconcepten onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met ons stagebureau via de mail: stage@alliander.com of telefoonnummer: 06-21298691. Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de ‘direct solliciteren’-button.

Screeningbeleid

Alliander screent alle sollicitanten. Afhankelijk van de functie bestaat de screening uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s, een integriteitsonderzoek en het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer