Alliander • IT-trainee • Study Association Aureus
Alliander

Alliander • IT-trainee

-
Category:
Traineeship
Field:
Digital Business and Innovation
Location:
Landelijk
contact

Werken met IT én je inhoudelijk en persoonlijk verder ontwikkelen? Aan gave projecten werken op het gebied van IoT, VR, Robotica, Business Analytics en Blockchain? Klinkt dit als iets wat jij wil? Dan zit je goed bij het Alliander IT traineeship!

Wat houdt de functie in?

Het Alliander traineeship is de beste manier om jezelf én ons energienet verder te ontwikkelen. De afdeling IT bij Alliander is verantwoordelijk voor de continue levering van stroom en gas aan 3,4 miljoen klanten. In totaal werken er bij Alliander ruim 7.000 medewerkers. Zo’n 10% daarvan is actief in een IT-functie. Begrijpelijk, want IT is een van de belangrijkste factoren binnen ons hightechbedrijf. Bovendien voeren we nagenoeg alle IT-werkzaamheden in eigen beheer uit. Dat maakt Alliander dé plek om je IT-carrière te starten.

Met het anderhalf, tot twee jaar durende IT Traineeship dagen we je uit om binnen enkele jaren door te groeien naar een senior IT-positie. Met veel begeleiding en opleiding aan onze kant. Zo doorloop je gedurende het traineeship samen met je mede-trainees een trainingsprogramma met diverse trainingen, workshops en coaching gericht op zowel professionele- als persoonlijke-ontwikkeling.

Je werkt vanaf het begin intensief samen met andere trainees aan gave projecten. Bijvoorbeeld op het gebied van IoT, VR, Robotica, Business Analytics en Blockchain. Daarna start je aansluitend in een op jouw wensen afgestemde functie. Van daaruit kun je zowel horizontaal als verticaal doorgroeien. Want als jij je inzet voor Alliander én de samenleving, krijg je daar een hoop voor terug.

Zo ziet het traineeship er uit

Binnen het traineeship doe je onder andere het volgende:

  • Samen met jouw mede trainees volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma van 18 maanden bij opleidingsinstituut de Baak;
  • Je krijgt een technische basistraining bij het Alliander opleidingscentrum over de nieuwste energie & gastechnieken;
  • In kleine groepen, de zogenoemde peergroups, geef en ontvang je van je mede trainees feedback en daag je elkaar uit om te blijven groeien;
  • Je leert ‘on the job’ en wordt in jouw persoonlijk ontwikkelplan begeleid door je opdrachtgever, een mentor en Young Talent Manager.

Op dit moment zijn we op zoek naar 2 IT trainees die per 1 april 2019 kunnen starten, meld je vandaag nog aan!

Wat vragen we van je?

Jouw studie en/of nevenactiviteiten hebben bewezen dat IT echt bij je past. Je bent er goed in en hebt zin om samen met collega’s grote projecten op te pakken. Verder ben je flexibel en heb je zin om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen. Je weet goed verbinding te leggen tussen de afdeling IT en onze business. Ook heb je:

  • een afgeronde WO-studie. Bijvoorbeeld richting Informatiekunde, Business Information Management, Business Information Technology, Technische Bedrijfskunde, Artificial Intelligence, Data Science/Analytics, Human Technology Engineering of een andere relevante studierichting;
  • maximaal twee jaar werkervaring;
  • aantoonbare nevenactiviteiten naast je studie.

Wat bieden wij je?

Een uitdagende en zeer afwisselende baan in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Jouw carrièrestappen heb je zelf in de hand en daarbij word je door Alliander ondersteund. Naast een contract voor onbepaalde tijd ontvang je een uitstekend salaris. Daarnaast horen bij een modern bedrijf ook flexibele arbeidsvoorwaarden. Zo stel je zelf de voorwaarden samen die passen bij jouw wensen of levensfase, bijvoorbeeld:

• jaarlijks vitaliteitsbudget, vrij te besteden aan sport, cursus mindfulness, loopbaanbegeleiding etc.;
• een NS-Business Card voor het reizen met het openbaar vervoer;
• collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij Zilveren Kruis;
• een groot aanbod aan extra trainingen.
Leer hier meer over onze arbeidsvoorwaarden

Waar ga je werken?

Wij zijn Alliander, aangenaam! Alliander houdt zich bezig met het beheren en aanleggen van elektriciteitskabels en gasleidingen en de regio’s Noord, Oost en West. Misschien zelfs bij jou in de buurt. We zorgen ervoor dat 3 miljoen klanten dagelijks stroom en gas krijgen en staan voor een energievoorziening die iedereen toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Veel van onze collega’s zijn 24/7 bezig met het onderhouden van energienetten en het oplossen van storingen. Als trainee bij Alliander zit je gelukkig niet vast op één plek, je kiest je zelf binnen welk bedrijfsonderdeel je jouw opdrachten doet. Zo leer je binnen no time onze organisatie goed kennen. We bieden onze professionals ruimte voor vernieuwende en slimme ideeën. Ruimte voor jouw energie.

Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur

Contactinformatie

Voor meer informatie over de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen met Annalyn Brugman, Campus Recruiter, via 06-250646 en/of mailadres annalyn.brugman@alliander.com

Wil je direct solliciteren, upload dan je curriculum vitae en een duidelijke motivatie via de ‘direct solliciteren’-button op deze pagina!