Aegon | Junior ALM & Hedge Specialist • Study Association Aureus
Private: Aegon

Aegon | Junior ALM & Hedge Specialist

Category:
Fulltime
Field:
Finance, Risk
Location:
Den Haag
contact

Junior ALM & Hedge Specialist

Interessegebied: Financien, Risk
Locatie: Den Haag

Over Aegon

Binnen Aegon Nederland zorgt Financiën Nederland voor een goede financiële besturing van de organisatie. Dit doet ze vanuit de afdelingen Financial Information Management, Business Control & Pricing en Capital Management & Policies. De afdeling Capital Management & Policies is verantwoordelijk voor inzicht, methodologie, research, beleid en advies met betrekking tot alle financiële en actuariële risico’s die Aegon Nederland loopt voor de producten op de balans en in het productassortiment. Controle en beheersing van risico’s staan hierbij centraal. Wij zoeken versterking in dit jonge en ambitieuze team.

Ben jij recent afgestudeerd met een wo bèta diploma en wil jij duiken in de wereld van ALM & Hedging? Kom dan ons Capital Management & Policies team versterken bij Aegon!

Functie

Wat gebeurt er met de Aegon balans en winst als bijvoorbeeld marktrente verandert of als implied volatility verandert? Als jij een uitdaging ziet in dit soort vragen, ben je als Junior Asset Liability Management & Hedge Specialist bij Aegon op je plek. Binnen een divers team van specialisten werk je mee aan het vaststellen van het beleggings- en hedgebeleid van de gehele balans van Aegon Nederland: dus zowel de verplichtingen als de beleggingen. Je selecteert beleggingscategorieën, werkt aan het hedgen van risico’s en voert stresstesten uit op (delen van) onze balans. Ook geef je inzicht in de ontwikkeling van financiële cijfers volgens verschillende raamwerken als Solvency II en IFRS. Binnen onze multidisciplinaire afdeling schakel je regelmatig met onze risicoanalisten en asset managers om gezamenlijk het beste resultaat te behalen. Jouw kracht en tevens toegevoegde waarde in dit team zit in het begrijpelijk kunnen maken van processen, modellen en analyses naar management informatie wat wordt gedeeld met het Management Team. Je haalt bijvoorbeeld plezier uit het schrijven van je scriptie en bent met een hoog cijfer ervoor afgestudeerd.

Profiel

Om succesvol te zijn als Junior ALM & Hedge Specialist bij Aegon ben je een zelfstarter, oplossingsgericht en durf je jouw stem te laten horen als onderdeel van een team. Daarnaast breng je mee:
  • Een afgeronde kwantitatieve universitaire studie, zoals econometrie of wiskunde.
  • Je bezit minimaal 0 – 3 jaar werkervaring.
  • Programmeerkennis (bij voorkeur in meerdere talen zoals Matlab, VBA en R)
  • Je blijft graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen je vakgebied, de financiële markten en regelgeving.

Aanbod

In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
  • Een prima startsalaris o.b.v. 38 uur.
  • Een goede werk/privé balans met minimaal 25 vakantiedagen.
  • Een passende reiskostenvergoeding.
  • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.
Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Een afwisselende functie, waarin je de kans krijgt in een gedreven team mede sturing te geven aan de verdere professionalisering. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de gestelde eisen, dan nodigen wij je graag uit om online te solliciteren. Wil je meer informatie? Je kan contact opnemen met Eliènne Croes, Talent Acquisition Manager, op 06-10193071.