ABN AMRO •Trainee New Business Private Banking

26 May 2024

 • Category

  Traineeship

 • Field

  Finance

 • Location

  Amsterdam

 • Languages

  Dutch

We vragen
 • 0+ jaar
 • Een ondernemende houding
 • Een leergierige houding
We bieden
 • € 3.329 – € 4.755 pm
 • Een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket
 • Regie op eigen ontwikkeling
Waarom ABN AMRO?
 • Bouwen aan de bank van de toekomst
 • Een diverse en inclusieve cultuur
 • Veel interne doorgroeimogelijkheden
In het kort

Wil jij dagelijks gesprekken voeren met potentiële klanten van ABN AMRO MeesPierson? Ben jij commercieel gedreven, proactief en analytisch? En wil jij je carrière starten met verantwoordelijkheid en een uitgebreid ontwikkelprogramma? Begin bij ons!  Als trainee binnen het acquisitieteam van ABN AMRO MeesPierson, maak je direct impact en sta je aan de basis van duurzame klantrelaties. 

Je werk

Tijdens je traineeship New Business Private Banking ga je aan de slag in het acquisitieteam. Het acquisitieteam is het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten van ABN AMRO MeesPierson. Je helpt jouw team met marktonderzoek, werkt mee aan verbeterprojecten voor de afdeling en trekt op met ervaren Acquisitie Consultants. Zo leer je van verschillende collega’s in het team hoe je potentiële klanten beweegt voor ABN AMRO MeesPierson te kiezen.

Verder ga je naar onze lokale kantoren waar je kennismaakt met onder andere Bankers en Beleggingsadviseurs, maar ook collega’s van andere afdelingen binnen de bank waar het acquisitieteam veel mee samenwerkt. Zo vergroot jij je netwerk en zorg jij dat potentiële nieuwe klanten een geweldige eerste ervaring hebben met ABN AMRO MeesPierson.

Als trainee New Business leer je relevante kennis en vaardigheden om je werk goed uit te voeren. Je volgt hiervoor verschillende masterclasses, workshops én een persoonlijk ontwikkelprogramma bij The School of Life.

Na 18 maanden stroom jij uit als Acquisitie Consultant. Dat betekent dat jij Private Banking waardige klanten weet te indentificeren en een professioneel gesprekspartner bent voor potentiële nieuwe klanten. Na ieder gesprek zorg je voor goede vastlegging en draag je de potentiële nieuwe klant over naar de collega’s op de lokale kantoren. Daarnaast werk je mee aan projecten en bedenk je goede commerciële ideeën. Met jouw ondernemende houding weet je collega’s enhousiast te maken voor deze ideeën en zorg je samen dat ze uitgevoerd worden.

Werkomgeving

Bij ABN AMRO hebben we een duidelijke purpose; Banking for better, for generations to come. Wij zijn een persoonlijke bank in een digitale tijd. We gebruiken digitale diensten en data om dichter bij onze klanten te komen, zo sluiten we aan bij belangrijke momenten in hun leven.

Je komt te werken binnen Wealth Management van ABN AMRO (ABN AMRO MeesPierson). Binnen Wealth Management bedienen we klanten met een beschikbaar vermogen van meer dan € 500.000,-. Wij benaderen klanten passend bij hun levensfase en betrekken de volgende generatie actief in onze persoonlijke dienstverlening. Het segment van de vermogende klant is divers, van jonge IT-ondernemers en familiebedrijven tot aan vermogende families.

Het klantbelang staat centraal als basis voor lange termijn klantrelaties. ABN AMRO MeesPierson heeft als Private Bank in ruim 300 jaar veel kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk opgebouwd. Wij zijn daarmee de private bank die zich sinds jaar en dag  inzet om de sector volledig te begrijpen. We zijn trots onszelf marktleider in Nederland te mogen noemen.

Als Trainee New Business maak je deel uit van een team met enthousiaste en fijne collega’s. In het team heerst een goede sfeer en werken we samen aan ambitieuze doelstellingen. Elke week trappen we met het team af met een weekstart en spreken we elkaar veelvuldig gedurende de rest van de week. Op die manier is er altijd tijd en ruimte om vragen te stellen. De leidinggevende stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling door samen te bespreken welke projecten of events bij jouw ambities passen. We werken hybride, vanuit huis of een lokaal kantoor, met als standplaats Amsterdam. Naast het werk organiseren de collega’s leuke uitjes en lunchen we vaak samenop kantoor.

Je profiel
 • Een recent afgeronde HBO- of WO opleiding
 • Maximaal 2 jaar fulltime werkervaring
 • Je bent een teamspeler, sociaal en maakt gemakkelijk verbinding met anderen
 • Je bent goed in het analyseren van vraagstukken
 • Je hebt ambitie en wil je graag snel ontwikkelen, je durft je daarbij kwetsbaar op te stellen
 • Je bent proactief en in staat resultaat te boeken 
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands
Wij bieden

Tijdens het Wealth Management Traineeship leer je vaardigheden die je hele carrière mee kunnen. Je volgt een uitgebreid ontwikkelprogramma van The School of Life waarin jouw persoonlijk leiderschap centraal staat. Door middel van 4 modules krijg je inzicht in wie jij bent als professional. Zo ontdek je hoe jouw talent het best tot zijn recht komt. 
Aanvullend ontwikkel je relevante vaardigheden voor je carrière bij ABN AMRO én leer je de organisatie kennen middels verschillende rotaties. Je krijgt tijdens je rotaties direct taken en verantwoordelijkheden. Natuurlijk staan je manager, naaste collega’s en mentor klaar om je te helpen en begeleiden. 
De kennis, vaardigheden en ervaringen die je gedurende het traineeship van 18 maanden opdoet maken dat je succesvol kunt zijn in jouw eerste functie. 
Dit allemaal doe je samen met je mede trainees van Wealth Management en Personal & Business Banking. Natuurlijk zorgen we dat er, naast leren en werken, voldoende gelegenheid is om plezier te maken met je medetrainees.

We werken hybride, dat betekent dat we deels op kantoor en deels thuis werken, met goede faciliteiten. Daarnaast helpen we je fit & vitaal te blijven met ons eigen MyWellbeing aanbod.

Verder:
 • Een 36-urige werkweek en een salaris van € 3.500,- per maand
 • Een aanvullend budget van 11% waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar
 • Een OV-jaarabonnement en een goede pensioenregeling
Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan vóór 20 mei op deze vacature. Graag ontvangen wij je cv en motivatie waarin jij specifiek uitlegt waarom jij solliciteerd op een traineeship bij ABN AMRO. Wij maken graag kennis met je! Het sollicitatieproces voor het traineeship bestaat uit een aantal stappen:
Na het insturen van jouw motivatie en cv hoor je van ons of wij je uitnodigen voor de volgende ronde van het selectieproces: het online assessment. We hanteren hiervoor een minimale score, zorg dus dat je je goed voorbereidt. Als jij een goede score behaald hebt volgt een korte telefonische intake, waarna we het eerste online gesprek, vanaf medio april inplannen. Wanneer we na het eerste gesprek overtuigd zijn, nodigen we je uit voor een selectiedag. Op de selectie dag voeren we een tweede gesprek en leggen we jou een praktijksituatie voor. 

Uiterlijk 1 juli hoor je van ons of je bent geselecteerd voor het Wealth Management Traineeship. 

Vragen?

Neem contact op met Emma Meuter (Talent Acquisition Specialist) via[email protected] of +31 6 20 79 18 48.

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV’s te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV’s die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.