ABN AMRO • Private Banking Talent Programme - Junior • Study Association Aureus
Private: ABN AMRO

ABN AMRO • Private Banking Talent Programme – Junior

Category:
Fulltime
Field:
Accounting and Control, Finance, Financial Management
Location:
's-Hertogenbosch, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle
contact

Wat zoekt ABN AMRO: Heb jij de juiste commerciële instelling waarmee je op zoek gaat naar oplossingen om de verwachtingen van onze klanten snel in kaart kan brengen en zelfs te overtreffen? En wil jij een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed persoonlijk ontwikkelingsprogramma? Wil jij werken bij de meest toonaangevende Private Bank van Nederland? Vind jij duurzaamheid ook belangrijk?

Je werk

Je start als Junior Beleggingsadviseur bij ABN AMRO Private Banking. Samen met jouw team ben jij hét gezicht van ABN AMRO MeesPierson in de lokale markt. Je focust je op vermogende particulieren waar jij met jouw kennis het verschil kan maken voor de klant.
Als Junior Beleggingspecialist ga jij je begeven in de dynamische wereld van beleggen. Hier ben jij de trusted advisor die klanten mee weet te nemen in de macro economische ontwikkeling, trends en de verschillende producten die ABN AMRO MeesPierson heeft ontwikkeld voor onze klanten. Jij hebt een visie op markt en weet passende diensten aan te bieden die aansluiten bij de behoefte van de klant. Financiële instrumenten, zoals aandelen, obligaties, opties en alternatieve beleggingen zijn bekend terrein voor jou. Jij vindt het belangrijk om klanten mee te nemen in de duurzame transitie die de maatschappij aan het maken is. Middels duurzaam beleggen kan de klant impact maken op een betere wereld voor de komende generaties. Als Retail Beleggingsadviseur doe je vrijwel hetzelfde als de Junior Beleggingspecialist maar dan voor klanten uit het Retail segment die in het beleggingsconcept Beheer zitten – dit houdt in dat de bank zorg draagt voor de beleggingsportefeuille van de klant. Je neemt de klant pro-actief mee in de ontwikkelingen van zijn/haar portefeuille en draagt zorg voor een consistente en reconstrueerbare vastlegging. 

Je werkomgeving

ABN AMRO MeesPierson is ingedeeld in geografische regio’s, waarbij je werkt in een lokaal marktgebied. Hierbij zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor onze klanten en collega’s. Je bent actief betrokken bij klanten en gaat regelmatig bij ze langs, hebt telefonische afspraken en afspraken middels beeldbankieren. Natuurlijk staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. De afdeling bestaat uit Private Bankers, Beleggingsadviseurs en Assistenten en binnen het Client Service Team werk je samen met Financieringsspecialisten, Wealth Structuring en andere specialisten. De afdeling Retail Beleggen bestaat uit ca 100 medewerkers die verspreid zijn over 4 hoofdlocaties in het land, namelijk Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam en Zwolle. Gezamenlijk worden hier ca 14.000 klanten bediend.

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je een ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico’s. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.

Je profiel:

  1. Een recent afgeronde HBO- of WO-opleiding en maximaal twee jaar werkervaring
  2. Affiniteit met fiscale vraagstukken en beleggen
  3. Je hebt oprechte interesse in economische ontwikkelingen die actueel zijn
  4. Affiniteit met duurzaamheid
  5. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

We bieden

Tijdens het Private Banking Talent Programme ontdek je in 18 maanden wat werken bij de bank jou kan bieden. Je werkt actief aan het vergroten van je kennis, volgt een opleidingsprogramma en zal go-and-see-dagen hebben bij verschillende onderdelen binnen de bank. Op deze manier bouw je binnen no-time een netwerk op en leer je de bank nog beter kennen. In dit jaar werk je ook intensief aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens het Boost Your Growth programma en ontdek je hoe jouw talent het best tot z’n recht komt. Hierbij word je intensief begeleid door je manager, naaste collega’s en een mentor. Na 18 maanden ben jij klaar om als volwaardig beleggingsadviseur aan de slag te gaan!
Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Interesse?

Dan horen we graag van je! Voor meer informatie kun je mailen naar werkenbij@nl.abnamro.com.

Hieronder vind je meer informatie over de selectieprocedure.
Stap 1: CV en motivatiebrief. Je ontvangt na jouw sollicitatie uiterlijk twee weken na het indienen een reactie of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; het online assessment. Geef in je motivatiebrief aan naar welke functie (Jr Beleggingsadviseur of Retail Beleggingsadviseur)  je interesse uitgaat en in welke regio van Nederland jij werkzaam wilt zijn.

Regio’s:  Noord Oost, Noord West, Midden West, Midden, Zuid West, Zuid

Stap 2: Online Assessment
Na stap 1 hoor je zo snel mogelijk via de mail of je uitgenodigd om het online assessment te maken. Binnen enkele dagen na het maken van het online assessment hoor je van ons of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 3: Interview
Na het behalen van het online assessment word je uitgenodigd op een kantoor van ABN AMRO voor een gesprek met je mogelijk toekomstige leidinggevende.
Hierna volgt eventueel nog een gesprek met een collega uit de business en recruitment.
Stap 4: Heb je het contract op zak? De zien we je graag tijdens de kick off van het programma op 2 september 2019. Als je je eerder kwalificeert voor het programma kun je alvast starten in je functie. Later starten is in overleg.