ABN AMRO • Private Banking Commercial Talent Programme - Junior • Study Association Aureus
Private: ABN AMRO

ABN AMRO • Private Banking Commercial Talent Programme – Junior

Category:
Fulltime
Field:
Economics, Finance, Financial Management
Location:
's-Hertogenbosch, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Zeist
contact

Wat zoekt ABN AMRO: Heb jij de juiste commerciële instelling waarmee je op zoek gaat naar oplossingen om de verwachtingen van onze klanten snel in kaart kan brengen en zelfs te overtreffen? En wil jij een vliegende start maken met veel verantwoordelijkheid en een goed persoonlijk ontwikkelingsprogramma? Wil jij werken bij de meest toonaangevende Private Bank van Nederland? Vind jij duurzaamheid ook belangrijk?

Je werk

Je start als Junior Private Banker bij ABN AMRO Private Banking. Samen met jouw team ben jij hét gezicht van ABN AMRO MeesPierson in de lokale markt. Je focust je op vermogende particulieren waar jij met jouw kennis het verschil kan maken voor de klant.
Als Junior Private Banker ben jij de spin het web voor de klant en de interne organisatie. Jij krijgt meteen verantwoordelijkheid en voert zelfstandig taken uit binnen het Client Service Team van de klant. Denk hierbij aan het onderhouden van de relatie met (potentiële) klanten, het voeren van de strategische dialoog, het adviseren over financiële producten en het signaleren en in kaart brengen van kansen wanneer er belangrijke gebeurtenissen zijn in het leven van de klant. Je interesseert je voor wat er in de wereld gebeurt, begrijpt wat onze klanten bezig houdt en denkt mee over kansen. Je wilt een bijdrage leveren aan onze purpose “Banking for Better for Generations to come”. Je gaat graag het gesprek aan met klanten over hoe zij een transitie kunnen maken naar een duurzamere maatschappij.

Je werkomgeving

ABN AMRO MeesPierson is ingedeeld in geografische regio’s en een aantal speciale klantsegmenten – deze laatste hebben een landelijke en soms zelfs internationale dekking waarbij je werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. In de regio ben je werkzaam in een lokaal marktgebied.Zowel in een regio als een special segment zorg je ervoor dat je zichtbaar en benaderbaar bent voor onze klanten en collega’s. Je bent actief betrokken bij klanten en gaat regelmatig bij ze langs, hebt telefonische afspraken en afspraken middels beeldbankieren. Natuurlijk staan we open voor het Nieuwe Werken waardoor je, binnen afspraken, kunt werken op andere locaties en momenten. Je team bestaat uit Private Bankers, Beleggingsadviseurs en Assistenten en binnen het Client Service Team werk je samen met Financieringsspecialisten, Wealth Structuring en andere specialisten. Dit alles om onze klanten op de best mogelijke manier te servicen.

Je profiel

Je bent klantgericht en hebt een drive om te vernieuwen en verbeteren. Je voelt je een ondernemer binnen de bank en hebt dan ook oog voor zowel commerciële kansen als risico’s. Je wilt jezelf voortdurend verbeteren en je staat open voor de veranderingen die er voor moeten zorgen dat we als team beter worden. Je bent een teamplayer en ziet samenwerken met anderen als vanzelfsprekend.

Je profiel:

  • Een recent afgeronde HBO- of WO-opleiding en maximaal twee jaar werkervaring
  • Affiniteit met fiscale vraagstukken en beleggen
  • Je hebt oprechte interesse in economische ontwikkelingen die actueel zijn
  • Affiniteit met duurzaamheid
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

We bieden

Tijdens het Private Banking Talent Programme ontdek je in 18 maanden wat werken bij de bank jou kan bieden. Je werkt actief aan het vergroten van je kennis, volgt een opleidingsprogramma en zal go-and-see-dagen hebben bij verschillende onderdelen binnen de bank. Op deze manier bouw je binnen no-time een netwerk op en leer je de bank nog beter kennen. In dit jaar werk je ook intensief aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens het Boost Your Growth programma en ontdek je hoe jouw talent het best tot z’n recht komt. Hierbij word je intensief begeleid door je manager, naaste collega’s en een mentor. Na 18 maanden ben jij klaar om als volwaardig banker aan de slag te gaan!Uiteraard bieden we je de ABN AMRO cao die bestaat uit aantrekkelijke employee benefits. Het betreft een baan voor minimaal 36 uur.

Interesse?

Dan horen we graag van je! Voor meer informatie kun je mailen naar werkenbij@nl.abnamro.com.

Hieronder vind je meer informatie over de selectieprocedure.
Stap 1: CV en motivatiebrief. Je ontvangt na jouw sollicitatie uiterlijk twee weken na het indienen een reactie of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; het online assessment. Geef in je motivatiebrief aan naar welke locatie/team  je interesse uitgaat en in welke regio van Nederland jij werkzaam wilt zijn.

Regio’s:  Midden West (Den Haag), Midden (Zeist), Zuid West (Rotterdam), Zuid (Eindhoven). Special Segment: International Private Banking (locatie Amsterdam); hier bedien je Nederlandse klanten die in het buitenland woonachtig zijn

Stap 2: Online Assessment
Na stap 1 hoor je zo snel mogelijk via de mail of je uitgenodigd om het online assessment te maken. Binnen enkele dagen na het maken van het online assessment hoor je van ons of je door bent naar de volgende ronde.
Stap 3: Interview
Na het behalen van het online assessment word je uitgenodigd op een kantoor van ABN AMRO voor een gesprek met je mogelijk toekomstige leidinggevende.
Hierna volgt eventueel nog een gesprek met een collega uit de business en recruitment.
Stap 4: Heb je het contract op zak? De zien we je graag tijdens de kick off van het programma op 2 september 2019. Als je je eerder kwalificeert voor het programma kun je alvast starten in je functie. Later starten is in overleg.