PwC • Consultant Commerciële sector • Study Association Aureus
PwC

PwC • Consultant Commerciële sector

Category:
Fulltime
Field:
Management Consulting
Location:
Amsterdam
contact

Consultant Commerciële sector

Projectmatig werken, hoge diversiteit, toonaangevende opdrachtgevers en complexe vraagstukken waar digitalisering en de toepassing van emerging technologies een belangrijke rol spelen. Zijn dit de thema’s die jou als young professional aanspreken na jouw academische opleiding? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Als consultant bij PwC wordt je continue uitgedaagd om in de snel veranderende en digitale wereld van vandaag mee te denken en mee te werken aan veranderinitiatieven bij onze klanten om ze voor te bereiden op de dag van morgen. Wij doen dit van strategievorming tot de daadwerkelijke realisatie (Strategy through Execution).

Naast een Consulting team voor de Financiële Sector en de Publieke Sector heeft PwC een Consulting team voor de Commerciële sector. Wegens sterke groei van dit team biedt PwC jou de kans om in de Commerciële sector in een internationale omgeving met klanten mee te denken en te werken aan innovatieve (technologische) oplossingen.
Je krijgt training, 1-op-1 coaching en wij besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben je?

Jij bent analytisch vaardig, daadkrachtig, werkt graag samen met je collega’s en klanten. Daarnaast vind jij het belangrijk jezelf steeds uit te dagen en verder te ontwikkelen.

 • Je bent in het bezit van een afgeronde wo-master opleiding;
 • Je hebt circa o tot 2 jaar werkervaring;
 • Je hebt uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal; Duits is een pre;
 • Je weet door adviesvaardigheden je klanten te inspireren en te binden;
 • Je hebt affiniteit met en belangstelling voor Digitalisering en emerging technologies zoals IoT, augmented reality, artificial intelligence en blockchain;
 • Jij werkt graag samen met internationale klanten en bent bereid om op projectbasis in het buitenland te werken;
 • Jij bent een team player, sociaal, ambitieus en zeer gemotiveerd.

Hoe ziet je werk eruit?

Als onderdeel van een PwC projectteam werk je samen met onze klanten aan uitdagende en complexe vraagstukken. Dit maakt het werk afwisselend en stelt jou in staat om verschillende organisaties van binnen te zien en samen met de klant verbeterinitiatieven te realiseren.

Ons team dat zich richt op de Commerciële sector bestaat uit verschillende competenties. Als consultant werk je vanuit één competentie en werk je nauw samen met de collega’s uit overige competenties en in veel gevallen ook met onze deals, audit en/of tax collega’s. Vaak maak je deel uit van een internationaal projectteam.

 Welke profielen zoeken wij voor de commerciële sector?

Consultant Data Analytics
Je gebruikt je analytische vaardigheden om praktische oplossingen te bedenken voor complexe problemen met behulp van data analytics. Het Data Analytics team houdt zich voornamelijk bezig met business modelling, (financieel) risicomanagement, executive decision support, performance management, datamanagement, customer analytics, predictive analytics en corporate intelligence. Je hebt een kwantitatieve WO opleiding afgerond in bijvoorbeeld Econometrie of Wiskunde.

Consultant Technology
Als Digital Technology consultant lever je een substantiële bijdrage vanuit de IT-deskundigheid aan grote business transformaties bij ons klanten. Daar naast adviseer je onze klanten over het optimaliseren van hun IT-functie. Dit doen we vanuit het Technology team onder meer door het ontwikkelen van een slimme digitale strategie voor onze klanten, het IT operating model te ontwerpen en implementeren, Business & Data architecturen te reviewen, technische conversie trajecten naar Cloud te begeleiden en het begeleiden van de klant naar een meer Agile manier van werken.

Consultant Operations
Als Consultant Operations adviseer je onze klanten hoe zij meer waarde kunnen realiseren door hun manufacturing, supply chain en procurement processen en organisatie te optimaliseren. Hierbij kun je denken aan het toepassen van de nieuwste (digitale) ontwikkelingen, het ontwerpen en realiseren van nieuwe organisatiestructuren, implementeren van nieuwe supply chain concepten, optimaliseren van de internationale manufacturing footprint, het introduceren van Sales & Operations Planning, kostenreductieprogramma’s en Lean Six Sigma procesverbetering.

Consultant Finance
Je bent een integraal deel van een team van professionals binnen de competentiegroep Finance, dat in nauwe samenwerking met de klant werkt aan het verbeteren van hun Finance functie. Wij helpen de financiële functie van onze klanten in lijn te brengen met de strategie en tegelijk slim en efficiënt in te richten.
Je werkt als consultant bijvoorbeeld mee aan een doorlichting van de financiële functie, strategische kostenbesparingstrajecten, het ontwikkelen van managementinformatie of het verbeteren en implementeren van financiële processen en systemen.

Consultant Project & Programma Management (PPM)
Je gaat aan de slag binnen een groter projectteam en werkt samen met collega’s vanuit andere disciplines om onze klanten bij te staan bij het managen van veelal complexe transformatieprogramma’s en projecten. Als Consultant PPM draag jij onder meer bij aan het ontwerpen, plannen, managen en opleveren van deze complexe projecten en veranderprogramma’s, het opzetten en inrichten van Portfolio management en/of neem je een leidende rol in een PMO of Transformatie Office-functie. Hierbij gebruiken we in veel gevallen scrum en meer agile manieren van werken.

Consultant People & Organisation
Als Consultant People & Organisation werk je samen met collega’s vanuit andere disciplines. Je bent vaak op de vloer bij onze klanten om te voelen en proeven hoe de veranderingen die op stapel zijn leven en hoe je kunt helpen om die goed te laten landen binnen de organisatie vanuit menselijk perspectief. Je hebt voldoende bagage (en die geven wij jou ook) om een aantal  ‘standaard’ deliverables vorm te geven zoals change visie & strategie, change plan, change readiness assessment, impact assessments, etc. Samen met de klant zorg je er mede voor dat veranderingen duurzaam worden verankerd.

Consultant Customer
In de Customer Practice werk je als consultant aan klantgerichte onderwerpen binnen de front-office van organisaties. Je adviseert bedrijven over hoe ze hun (digitale) klantstrategie, marketing, sales en pricing aanpak kunnen verbeteren o.a. met mogelijkheden van nieuwe digitale technologie en agile manieren van werken. Ook voer je opdrachten uit om nieuwe producten en business modellen te ontwikkelen en te bepalen hoe deze het beste naar de markt gebracht kunnen worden. Je voert dit uit binnen de gehele breedte van het consulting vak; van strategie tot implementatie en hebt aantoonbare affiniteit met en interesse in (Digital) Marketing, Sales, Service en Pricing.

Consultant Risk & Compliance
Organisaties bestaan om waarde te genereren en bereiken deze door middel van strategische beslissingen. Deze beslissingen brengen vaak risico’s met zich mee, die invloed kunnen hebben op de bedrijfsprestaties. Als Consultant Risk & Compliance help je organisaties om risico’s te identificeren, te beheren en te kijken hoe het bedrijf deze, waar nodig, kan minimaliseren. Je helpt onze klanten bij het omgaan met ingrijpende organisatieveranderingen, met het voldoen aan wet-  en regelgeving en daarmee met het beheerst realiseren van hun strategie.

Consultant Innovatie & Development
Als Consultant Innovation & Development draag je bij aan  de vormgeving, opzet en implementatie van de innovatiefunctie bij organisaties. Meer concreet ondersteun je bij de inbedding van de innovatiefunctie in de bestaande of nieuwe organisatiestructuur, bij het realiseren van een versnelde (continue) integratie van nieuwe technologieën in product-service combinaties en bijbehorende organisatorische processen en bij het versterken en aanscherpen van relevante competenties om zowel intern en naar de markt versneld te innoveren. Hierbij zetten we in op maatwerk oplossingen en een sterke hands-on aanpak. We werken voornamelijk voor bedrijven uit de sectoren Energy & Utilities, Automotive, Bouw, High Tech en Pharma Medtech sector.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC gaat werken, ben je verzekerd van diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waarbij flexibel werken mogelijk is in aansluiting op jouw leven.

 • Je krijgt uitstekende opleidingsmogelijkheden;
 • Je wordt onderdeel van een internationale adviesorganisatie;
 • Je krijgt een persoonlijke coach toegewezen, die jou begeleidt en jou de ruimte geeft om jouw doelen te verwezenlijken;
 • Je speelt een belangrijke rol bij toonaangevende transformatietrajecten bij aansprekende klanten in het (inter)nationale bedrijfsleven;
 • Wij garanderen een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer waarbij er een goede combinatie zal zijn tussen inhoudelijke – en procesmatige uitdagingen;
 • Je krijgt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder andere een deels premievrij pensioen en 32 vakantiedagen;
 • We hebben een gestructureerd programma dat je de mogelijkheid geeft actief deel te nemen aan Corporate Responsibility projecten die een duidelijke maatschappelijke impact hebben.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De hierboven beschreven vacatures vallen binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance verbetering en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse in het werken binnen ons Consulting team in de Commerciële Sector en voldoe jij aan de gewenste functie-eisen? Geef dan in je brief aan welk profiel jouw voorkeur heeft en waarom dit profiel goed bij je past. We zien dan graag jouw sollicitatie tegemoet.

Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief, cijferlijsten van je bachelor- en masteropleiding indient, krijg je zo spoedig mogelijk na ontvangst bericht van ons. Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail mij gerust.