Young Advisory Group • 9/11/21 10:00 – 12:00

Introductie YAG

Young Advisory Group (YAG) is een adviesbureau volledig gerund door studenten. Iedere consultant doet het werk dus naast zijn of haar studie. Het is de bedoeling dat je voor 1,5 jaar bij de organisatie blijft en je bent gemiddeld zo’n 15-20 uur in de week met YAG bezig. Wij hebben binnen Nederland vier vestigingen: Amsterdam, Rotterdam-Delft, Eindhoven-Tilburg en Groningen. Als consultant geef je strategisch advies aan verschillende organisaties in zowel het publieke als het private domein.

Naast consultant ben je door de platte organisatiestructuur van YAG ook eigen ondernemer. Dit geeft je de kans om je eigen acquisitie te doen, projecten uit te denken en op te pakken en bij te dragen aan de groei van YAG.

Jezelf ontwikkelen is erg belangrijk binnen de organisatie. Zo leer je veel van jouw collega’s vanwege de uiteenlopende studieachtergronden en kun je maandelijks trainingen volgen bij onze trainingspartners en bedrijven zoals McKinsey, Roland Berger, BCG & Berenschot.

Workshop

De workshop van YAG is een interactieve casetraining. Bij veel sollicitaties die je zult hebben na je studie zal het oplossen van een case hier een onderdeel van zijn. Bij een case is het de bedoeling dat je als sollicitant met een fictief vraagstuk aan de slag gaat waarbij je iets moet structureren, waar hoofdrekenen aan te pas komt en waarbij je moet laten zien dat je logische denkstappen maakt. Het doel voor de afnemer van de sollicitatie is om te kunnen zien hoe jij denkt en werkt en of je een beetje stressbestendig bent. Aangezien je in de toekomst nog veel te maken zult krijgen met het moeten oplossen van een case én je bij je sollicitatie voor YAG ook een case voorgeschoteld krijgt, leek het ons leuk en leerzaam om interactief met een case aan de slag te gaan!

Sorry. This form is no longer accepting new submissions.